- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- На сніданок — «лінива» піца на сковороді: простий рецепт на 15 хвилин
На сніданок — «лінива» піца на сковороді: простий рецепт на 15 хвилин
Найкраще взяти сковороду діаметром 24 см.
«Лінива» піца на сковороді з помідорами, твердим сиром та яєчнею готується дуже легко. Для априготування цієї страви зі вказаної кількості інгредієнтів найкраще взяти сковороду діаметром 24 см.
Інгредієнти:
сметана — 2 ст. ложки;
майонез — 2 ст. ложки;
яйце — 3 шт.;
борошно пшеничне — 4 ст. ложки;
сіль — дві дрібки;
сир твердий — 100 г;
помідор — 1 шт. (100 г);
кетчуп — 2 ст. ложки;
перець чорний мелений — дрібка;
олія — 2 ст. ложки.
Приготування.
У глибокій мисці з'єднати сметану, майонез, одне яйце, сіль і перець.
Додати борошно і перемішати виделкою або віничком.
Тісто для піци повинне вийти за консистенцією схожим на сметану.
На холодну сковороду налити олію. Викласти тісто, розподілити по дну та розрівняти його лопаткою або тильною стороною ложки.
Зверху викласти кетчуп та акуратно розподілити по тісту за допомогою лопатки або ложки.
Приблизно дві третини сиру натерти на середній тертці, викласти на основу піци і рівномірно розподілити.
Помідор нарізати тонкими скибочками та розкласти по поверхні тіста. За бажанням можна трохи посолити (сир уже містить сіль, тому солити слід обережно).
Шматок сиру, що залишився, натерти на дрібній тертці і посипати ним помідори.
Акуратно вбити яйця. За бажанням можна проткнути жовтки ножем, аби вони трохи розтеклися і швидше приготувалися. Злегка посолити.
Поставити сковороду на мінімальне нагрівання і накрити кришкою. Готувати піцу на сковороді приблизно 10-15 хвилин, доки яйця не схопляться.
Лінива піца на сковороді, з помідорами, сиром та яєчнею, готова.
Також ми розповідали про міні-піци «Мумія» — за кілька хвилин уже готові.