На сніданок і для гостей: рецепт українських сирників з ягодами

2 хв на прочитання19 Серпня 2022, 06:43

Журналістка та фуд-блогерка Єлизавета Крижановська поділилася рецептом смачного українського сніданку, пише НВ Live

Нещодавно кулінарка вперше представляла українську кухню на одній з найбільших фахових виставок у світі - Нюрнберзькій BioFach Messe Nürnberg про еко- та біопродукцію. За три дні Єлизавета Крижановська приготувала близько 400 порцій борщу, пару десятків літрів киселю та чимало сирників із ягодами. 

«У мене і тут є свої «секретики». По-перше, я (і ті, хто їсть мої сирники) люблю використовувати зернистий сир і не перетирати його через сито, щоб у тісті відчувалась текстура шматочків сиру. По-друге, я додаю до тіста трохи розпушувача (1 пакетик розпушувача замінюється ⅔ ч. л. соди змішаної з ⅓ ч.л. лимонної кислоти). Так вони стають набагато ніжнішими і пухкішими. А при смаженні до олії обов’язково додаю вершкове масла для смаку (хоча все це можна замінити на смалець, так ви менше використаєте жиру, а скоринка буде хрусткішою;))», — написала Єлизавета Крижановська.

Рецепт сирників із ягодами

Інгредієнти:

Приготувати:

  1. Змішайте інгредієнти для сирників до однорідності. Щоб було зручно формувати сирники і не забити тісто борошном, можна набрати у невелику мисочку/тарілочку води, вмочати в неї столову ложку і набирати нею тісто.
  2. Наберіть тісто, розпластайте, як пиріжечок, насипте трохи ягід і зліпіть, надаючи форму сирника.
  3. Обсмажуйте сирники на суміші олії та вершкового масла до золотистої скоринки.
  4. Подавати можна зі сметаною, соусом з увареного ягідного соку, листочками м’яти або меліси. За бажанням притрусіть цукровою пудрою.

Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: