Догори
Дати відгук

На Івано-Франківщині запустили новий гірський маршрут до лікувального джерела та скель 

Також маршрут веде до скель.

2 хв на прочитання05 Жовтня 2021, 19:25
Фото:
Молодіжний туризм Фото: Молодіжний туризм
Поділитись:

У Спаській територіальній громаді, що на Івано-Франківщині, створили новий туристичний маршрут. Він пролягає через скелясту гору Брустурувата, Ялинівський камінь і лікувальне джерело. Про це староста Липовицького округу Спаської громади Ярослав Дранчук розповів Суспільному. 

«Моє село розташоване в горах. Виникла ідея у громади, що в нас може бути зелений туризм і що село може прославитися в туристичному напрямку, як Буковель. У нас є така гора Брустурувата — повністю у камені, там є такі ж печери, як печери Довбуша. Також на маршруті є оздоровче джерело, яке тече із природної щілини в каменях гори. Воно є лікувальним і до нього наші люди із села йдуть», — сказав Дранчук.

Довжина нового промаркованого туристичного маршруту — приблизно 4 км територією громади, висота гори Брустурувата — 1400 м над рівнем моря.

«Нашим маршрутом можна йти з дітьми, бо він розрахований на три-чотири години, залежно від фізичної підготовки. Маршрут робить коло та знову виводить у село», — розповів заступник сільського голови Спаської територіальної громади Михайло Галай.

Туристичну стежку Спаської громади вивели до чинних туристичних маршрутів, які ведуть у село Осмолода Калуського району, із продовженням до хребта Аршиця й озера Росохан. Тож турист зможе вибрати: повернутися в село Липовиця чи піти далі в гори.

Проєкт створення та маркування туристичного маршруту «Шляхами незвіданих Карпат» виграв в 11-му обласному конкурсі проєктів і програм розвитку місцевого самоврядування.

Його загальна вартість — 250 тис. грн, 50 % яких профінансували з бюджету громади, решта — із грошей обласного бюджету. В цю суму увійшло попереднє розчищення маршруту, його маркування, створення мапи з місцями для зупинки, харчування, ночівлі. Крім того, планують розробити онлайн-карти та великі стенди на трасі.

Нагадаємо, що на Рівненщині запустили веломаршрут до козацьких могил.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost