Догори
Дати відгук

На півночі Японії до узбережжя прибило тисячі тонн мертвої риби (ВІДЕО)

Це може знизити рівень кисню у воді і вплинути на морське середовище, що ще більше погіршить тамтешню екологічну ситуацію.

1 хв на прочитання10 Грудня 2023, 15:18
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Поділитись:

На півночі Японії до узбережжя прибило тисячі тонн мертвої риби. Це сталося поблизу міста Хакодате на острові Хоккайдо, де більше кілометра пляжу засипано мертвими сардинами. Місцева влада заборонила мешканцям забирати рибу чи торкатись її, але причина загибелі поки невідома. Деякі екологи та користувачі соцмереж пов'язують цю трагедію з водою, яка використовувалась для охолодження ядерних реакторів на «Фукусіма-1» — Японія у вересні злила цю воду в океан.

За словами Такаші Фудзіоки, дослідника з Науково-дослідного інституту рибальства Хакодате, можливо, рибу переслідували більші особини, вона виснажилася через нестачу кисню, рухаючись щільною групою, і була викинута на берег хвилями. Риба також могла раптово потрапити до холодних вод під час міграції.

В будь-якому разі, гниюча риба може знизити рівень кисню у воді і вплинути на морське середовище — це ще більше погіршить екологічну ситуацію на узбережжі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.