На Півдні фермер вирощує диво-овочі: не псуються до тьох років і сприяють довголіттю (фото)

2 хв на прочитання09 Жовтня 2020, 17:21
Фото:seeds

Зі зміною клімату вітчизняні фермери і садоводи стали ще більше експериментувати з новими культурами та рослинами. Відтепер, українці вирощують теплолюбиві хурму і ківі, висаджують мигдалеві сади та збирають врожай з екзитичних фруктів.

Фермер з Миколаївщини Олексій Нестеров вирощує незвичний для наших широт восковий гарбуз Бенінказа (Benincasa hispida). Овоч відомий тим, що  може зберігатися до 3 років, без будь-яких особливих специфічних умов.

За словами Нестерова, дивний овоч він привіз з однієї з ферм у Китаю. На перший погляд  овоч нагадував пластмасову копію продукту,  адже на ньому є шар натурального воску.

"Чим старіший плід – тим більш товстий цей шар. За словами Лі (власника господарства) раніше аборигени зіскоблювали цей віск з гарбузів і робили з нього свічки. Завдяки цьому природному захисту, гарбузи можуть зберігатися до 3 років, без будь-яких особливих специфічних умов", — розповідає фермер.

Екзотична Бенінказа добре себе почуває  і в Україні, пише seeds. За словами Нестерова, краще вирощувати такий гарбуз через розсаду.   Між рядами  має бути 70-100 см.Над грядками — опори, як для огірків.  Плоди стиглого гарбуза овальні, довжиною 20-60 см і масою близько 5-15 кг.

"М’якоть плоду відрізняється від звичного нам українського гарбуза: у Бенінкази вона молочно-біла, солодка й дуже запашна. Плоди смачні як і повністю дозрілі, так і в недостиглому вигляді. Китайці використовують м’якоть як сечогінний, болезаспокійливий та жарознижуючий засіб", - розповів Нестеров.

Як говорить фермер, сире насіння теж можна їсти, – воно тонізує і гарантує довголіття. Деякі китайці використовують такий гарбуз в якості афродизіаку. Гарбуз  можна варити, тушкувати, використовувати для приготування супів, смузі, консервувати, зацукровувати, він смачний в будь-якому вигляді. 

До слова, на Одещині  фермер  збирає  подвоєний врожай суниці і сам вдосконалює механічний процес.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: