Догори
Дати відгук

На піцу, в борщ, до шашлика: рецепт смачного томатного соусу на зиму

У холодну пору року з таким соусом можна приготувати багато страв.

1 хв на прочитання21 Серпня 2022, 22:28
Поділитись:

На зиму можна приготувати дуже смачний натуральний соус.

Інгредієнти:

помідори — 5 кг;

цибуля — 5 шт.;

болгарський перець (5 шт.);

сіль — 2,5 ст. л.;

цукор — 1-1,5 склянки;

оцет — 100 мл;

гострий перець — 1 ч. л.;

чорний перець — 0,5 ч. л.

Приготування.

З помідорів зняти шкірку. Всі овочі нарізати досить великими шматками. Викласти їх у велику каструлю і тушкувати під закритою кришкою приблизно 1 годину. Зняти з вогню і чекати, доки маса охолоне. Потім злити зайву рідину та перетерти через сито.

В отримане пюре додати сіль, цукор, чорний і червоний перці, а також оцет. Поставити на плиту і проварити ще близько 30 хвилин.

Тим часом підготувати банки та кришки. Стерилізувати.

Розлити киплячий соус у банки та закрити. Перевернути догори дном, накрити до повного остигання.

У холодну пору року з таким соусом можна приготувати піцу, а також подавати до м'яса або картоплі фрі.

Також ми розповідали про кабачкову аджику: дуже легко, смачно і дешево.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.