- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- На піцу, в борщ, до шашлика: рецепт смачного томатного соусу на зиму
На піцу, в борщ, до шашлика: рецепт смачного томатного соусу на зиму
У холодну пору року з таким соусом можна приготувати багато страв.
На зиму можна приготувати дуже смачний натуральний соус.
Інгредієнти:
помідори — 5 кг;
цибуля — 5 шт.;
болгарський перець (5 шт.);
сіль — 2,5 ст. л.;
цукор — 1-1,5 склянки;
оцет — 100 мл;
гострий перець — 1 ч. л.;
чорний перець — 0,5 ч. л.
Приготування.
З помідорів зняти шкірку. Всі овочі нарізати досить великими шматками. Викласти їх у велику каструлю і тушкувати під закритою кришкою приблизно 1 годину. Зняти з вогню і чекати, доки маса охолоне. Потім злити зайву рідину та перетерти через сито.
В отримане пюре додати сіль, цукор, чорний і червоний перці, а також оцет. Поставити на плиту і проварити ще близько 30 хвилин.
Тим часом підготувати банки та кришки. Стерилізувати.
Розлити киплячий соус у банки та закрити. Перевернути догори дном, накрити до повного остигання.
У холодну пору року з таким соусом можна приготувати піцу, а також подавати до м'яса або картоплі фрі.
Також ми розповідали про кабачкову аджику: дуже легко, смачно і дешево.