Догори
Дати відгук

На Львівщині синдром Кавасакі підтвердили вже у 15 дітей

Обласна лікарня «Охматдит» є базовим закладом, де лікують дітей із коронавірусом і підозрою на нього.

1 хв на прочитання05 Січня 2021, 14:19
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Львівській області у 15 дітей підтвердили синдром Кавасакі як ускладнення після коронавірусу.

Як  повідомила директорка львівської обласної лікарні «Охматдит» Олександра Бурда, перебіг і симптоми коронавірусу у дітей та дорослих різняться. Зокрема типова для COVID-19 пневмонія зустрічається лише у 17 % дітей. Натомість діти мають гарячку, розлади травлення та ураження судин, пише  galnet.fm. 

«На сьогодні ми вже маємо 15 випадків із синдромом Кавасакі. Зараз в «Охматдиті» два пацієнти з цим ускладненням. До нас звертаються хворі з інших областей для того, щоб ми надавали допомогу у складних випадках. Адже, окрім синдрому Кавасакі, є діти, які мають фонові захворювання — цукровий діабет, гематологічні захворювання та інші хронічні хвороби. Вони мають, відповідно, ускладнений перебіг коронавірусу: гарячкують, період одужання значно триваліший», — заявила Бурда.

Обласна лікарня «Охматдит» є базовим закладом, де лікують дітей із коронавірусом і підозрою на нього. За словами директорки закладу, за весь час пандемії тут пролікували 500 пацієнтів, від новонароджених до 17-річних. 

Відомо, що у світі, за інформацією медиків, у 30 разів зросла частота захворюваності на Кавасакі чи схожі хвороби після перенесення коронавірусу. Синдром Кавасакі — патологічні ураження запального характеру в артеріях різного розміру. Хвороба Кавасакі у дорослих виявляється дуже рідко, частіше діагностується у дітей віком до п’яти років.

До слова, імунітет дітей і дорослих реагує на коронавірус по-різному.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.