Догори
Дати відгук

На Херсонщині знають, як заробити мільйон гривень на 1 га

Щоб заробити мільйон, в один гектар землі треба буде вкласти $8000.

2 хв на прочитання28 Березня 2021, 08:15
На Херсонщині знають як в Україні заробити мільйон гривень на 1 га На Херсонщині знають як в Україні заробити мільйон гривень на 1 га
Поділитись:

Українці можуть вирощувати не тілька цукровий буряк та гречку. Останні кілька років показали, що дивувати можна і врожаєм незвичних для нашої місцевості фруктів та овочей. Як от спаржа.

Як заробити на 1 га спаржі 1 000 000 гривень? Знає Петро Григор’єв – найбільший виробник спаржі в Україні, повідомляє shotam.info

Його компанія  однією з перших ризикнула «протоптати» стежину в спаржевому бізнесі. Це молоде підприємство, засноване у 2014 році, на полях у Херсонській області вирощувало олійні і злакові культури, а 2016-го тут вирішили спробувати свої сили і в нішевих культурах.

«Ідея зайнятися спаржею виникла після прочитання статті в одному з видань про те, що ця культура має високий попит у Європі, та й в Україні набирає обертів», — розповідає директор підприємства Петро Григор’єв.

Щоб заробити мільйон, в один гектар землі треба буде вкласти $8000. За словами підприємця-агронома, ранньою весною слід  висадити рядками на глибину 30 см. Спаржа не любить рости понад 4 штуки на 1 м². Слід поливати невеликими порціями, проте систематично. Також рихлити після кожного поливу землю і вже на другий рік ніжні паростки  можна зрізати на продаж.

За 1 кілограм в Україні дають 150-220 гривень. Врожайність з гектара – 5 000 кілограмів. Отримуємо 1 000 000 гривень і розширяємо володіння.

Хто не ризикує – той не виграє. Херсонська компанія  «Агроексперт Трейд» мінімізувала ризики у вирощуванні нової для себе культури, застосувавши науковий підхід та фахові рекомендації. Тож тепер залишилося дочекатися врожаю. Враховуючи те, що спаржа родить 10-12 років, а попит на неї стабільно високий, виграш вартий ризику.

До слова,   українцям слід готуватися до несприятливих погодних умов, які спричинила кліматична криза. На Україну влітку 2021 року чекає цілий букет несприятливих кліматичних явищ: бурі, повені, посухи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитанняхвилину тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання51 хвилину тому
Пошкодження енергетичної інфраструктури Аварійні відключення електрики
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання2 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання6 годин тому
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання13 годин тому