Догори
Дати відгук

На Харківщині відкрився новий Центр життєстійкості

Тут працюють психологи та фахівці соціальної роботи, є кімната матері та дитини

2 хв на прочитання18 Липня 2024, 20:43
На Харківщині відкрився новий Центр життєстійкості На Харківщині відкрився новий Центр життєстійкості
Поділитись:

Новий Центр життєстійкості запрацював на Харківщині. Цього разу у Балаклії. Міністерство соціальної політики, спільно з міжнародним фондом ЮНІСЕФ, відкрили цей простір у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської. Про це пишуть у пресрелізі Мінсоцполітики. 

Тут працюють психологи та фахівці соціальної роботи, є кімната матері та дитини, а також організовані правничі, медичні та соціальні консультації для громадян. З липня кожен житель Балаклійської громади може прийти до місцевого Центру життєстійкості та безоплатно отримати послугу з формування життєстійкості та ряд інших соціальних послуг.

Долати стрес, відновлюватися після кризових ситуацій,  знову включатися в життя і головне – піклуватися про своє ментальне здоров’я – саме це є головним вектором роботи Центру, розповідають його працівники. Формат передбачає групові активності та індивідуальні консультації, з огляду на потреби людини. 

Стандарт послуги, розроблений Міністерством соціальної політики, включає також навчання з розвитку батьківських компетенцій. Це означає, що ряд активностей Центру буде спрямований на покращення стосунків у родині та допомогу батькам й опікунам у вихованні дітей.

Наразі на Харківщині працюють п’ять Центрів життєстійкості. У планах Міністерства та місцевої влади - щоб кожна громада мала такий безбар’єрний простір.

Адреси діючих Центрів:

  • м. Балаклія, вул. Центральна, 16.
  • м. Валки, вул. Харківська, 7В.
  • с. Кегичівка, вул. Волошина, 30.
  • м. Первомайський, 4 мікрорайон, буд. 21.
  • м. Харків, вул. Куліковська, 2.

Центр життєстійкості відкритий зусиллями Харківської обласної військової адміністрації, місцевої громади, Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ ) як пріоритетний проєкт Міністерства соціальної політики України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost