Догори
Дати відгук

На Черкащині корова щодня дає рекордну кількість літрів молока 

Щоб були гарні надої – потрібно щоб худоба не стресувала

1 хв на прочитання29 Листопада 2023, 15:18
На Черкащині корова щодня дає рекордну кількість літрів молока  На Черкащині корова щодня дає рекордну кількість літрів молока 
Поділитись:

На Черкащині фермери вихваляються своєю коровою-рекордсменкою. Корова Кіса дає за добу в середньому 42 літри молока, але буває і більше. Про це повідомляє Аgronews

“Зранку 20, в обдню дойку літрів 15 і увечері 12, дуже хороша корова. Вона знає кожну доярку, ми знаємо всі її викрутаси, знаємо, що до чого, як ставитися до неї”, – розповіла операторка машинного доїння Світлана Коваленко.   

Усі корови на фермі дають гарні надої – кажуть працівники. Дійних тут майже 700 голів. Загалом на фермі худоби удвічі більше – вирощують українську породу “молочна червоно-ряба”.

“У нас безприв’язне утримання, у них є вільний доступ до води, до їжі, де захотіла – там лягла, відпочиває, звісно що комфортно почувається і від цього більший надій дає”, – каже зоотехнік Тарас Кириченко.

Для здоров’я рогатих та гарної лактації зоотехніки розробили для них корисний раціон. Їжа в доступі цілодобово. Також, щоб були гарні надої – потрібно щоб худоба не стресувала, а нині це важко – каже керівник ферми. Задля спокою корів тут роблять усе можливе – за будь-яких умов дотримуються графіка доїння та догляду.

Корова-рекордсменка ще не раз здивує, переконані фермери. Корова отелилася втретє, тож є імовірність, що наступного разу надої будуть ще більші. А завдяки гарному догляду, переконані працівники, й інші рогаті стануть рекордсменками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.