На Черкащині бачать перспективу у розвитку галузі козівництва

1 хв на прочитання12 Листопада 2024, 15:37
Розвиток галузі козівництва

Молочнокислі продукти з козиного молока легко засвоюються, мають високу поживність і володіють лікувальними та дієтичними властивостями.

Серед приватних та селянсько-фермерських господарств Черкащини набуває популярності козівництво, повідомляє департамент агропромислового розвитку Черкаської ОВА.

За даними Черкаської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», в області офіційно зареєстровано 150 кіз, які утримуються юридичними особами, та 654 кози, що утримуються фізичними особами.

Фермери вважають козівництво перспективним напрямом через зростаючий попит на продукцію з козиного молока, зокрема сири, молоко та інші вироби. Козине молоко містить більше кальцію, фосфору, кобальту, вітамінів A, B1, B2 тощо. Воно має антиінфекційні та антианемічні властивості. 

Молочнокислі продукти з козиного молока легко засвоюються, мають високу поживність і володіють лікувальними та дієтичними властивостями. Особливо цінні з козиного молока сир і масло, які підходять для харчування людей різного віку.

Нагадаємо, в Україні діють грантові програми, зокрема гранти для ветеранів та їхніх сімей на розвиток господарської діяльності. Розмір виплат залежить від кількості створених робочих місць та може сягати 1 мільйона гривень. Подати заявку на фінансову підтримку можна через портал «Дія».

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: