Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Буковині службовець Держгеокадастру відчужив землі на більш як 42 млн грн (ФОТО)

На Буковині службовець Держгеокадастру відчужив землі на більш як 42 млн грн (ФОТО)

На підставі отриманих доказів поліцейські повідомили про підозру службовцю

1 хв на прочитання05 Березня 2024, 20:28
На Буковині службовець Держгеокадастру відчужив землі на більш як 42 млн грн На Буковині службовець Держгеокадастру відчужив землі на більш як 42 млн грн
Поділитись:

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції, головний інженер підприємства, підпорядкованого Міністерству оборони, розробив план незаконної передачі земель оборонного відомства в комунальну власність міськради. Про це повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції. 

Відтак, реєстратор обласного Держгеокадастру присвоїв ділянці Міністерства оборони кадастровий номер та незаконно змінив фактичного власника. Після чого державний реєстратор однієї з міських рад перереєструвала державну земельну ділянку у комунальну власність. Як наслідок, були незаконно  відчужені з державної власності  12 га землі з розташованим на  них заводом.

На підставі отриманих доказів поліцейські повідомили про підозру службовцю  регіонального Держгеокадастру за фактом службової недбалості. Раніше було повідомлено про підозру 36-річній державній реєстраторці міської ради.

Наразі обвинувальний акт стосовно службовця держгеокадастру скеровано на розгляд суду.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.