Догори
Дати відгук

Михайло Радуцький закликає штрафувати за порушення маскового режиму, однак не може пояснити, чому сам його порушує (ФОТО)

Нардеп час від часу оприлюднює власні фото в сесійній залі без маски.

2 хв на прочитання22 Вересня 2021, 17:44
Фото з офіційної сторінки ВРУ у Фейсбук. Дата зйомки - 11 вересня 2021 р. Фото з офіційної сторінки ВРУ у Фейсбук. Дата зйомки - 11 вересня 2021 р.
Поділитись:

Голова Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький належить до авторів закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», який передбачає штраф для громадян у випадку відмови носити маски у громадському місці у розмірі від 170 до 255 грн.

Наприкінці серпня Михайло Радуцький зокрема звинуватив у стрімкому погіршенні епідситуації ігнорування карантинних обмежень.

«Маска на підборідді, пластиковий щиток – дорівнює відсутності маски. Настав час для Нацполіції та Держпраці згадати про вимоги законодавства та посилити контроль за дотриманням маскового режиму», — написав нардеп.

Слід зазначити, що дотриманням маскового режиму нехтують не лише «офіціанти, касири, адміністратори», про яких говорив Михайло Радуцький у своєму дописі, а й народні депутати.

Фото з офіційної сторінки ВРУ у Фейсбук. Дата зйомки - 11 вересня 2021 р.

Особливу увагу громадськості цей факт привернув після того, як голова ВРУ Дмитро Разумков повідомив про позитивний тест на коронавірус, хоча за кілька годин до цього з’явилося фото, на якому він серед інших народних депутатів, і ні про масковий режим, ні про соціальну дистанцію там не йдеться.

У коментарі УНІАН Михайло Радуцький зазначив, що «в залі навіть після заклику першого віце-спікера 60% депутатів маски не надягають».

Однак на фотографіях можна побачити, що серед депутатів, які ігнорують обмежувальні заходи, є й сам Михайло Радуцький.

Фото, оприлюднене Михайлом Радуцьким у Фейсбук 29 липня 2021 р.
Фото, оприлюднене Михайлом Радуцьким у Фейсбук 8 вересня 2021 р.

Ми надіслали офіційний запит GreenPost на електронну адресу депутата, попросивши прокоментувати ці знімки. Та Михайло Радуцький на наш запит не відповів.

Нагадаємо, вакцинація не звільняє від штрафу за порушення маскового режиму — Михайло Радуцький.

Також ми згадували, що голова Парламенту Разумков вдруге захворів на COVID-19: подробиці.

І розповідали, що депутатів не можна змушувати вакцинуватись, облік вакцинованих нардепів є порушенням прав людини — голова фракції СН.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.