Догори
Дати відгук

Можуть бути небезпечними: чому горіхи потрібно замочувати у воді перед вживанням

Горіхи краще замочувати перед тим, як їсти, інакше вони можуть завдати шкоди організму.

2 хв на прочитання03 Січня 2023, 11:45
Поділитись:

Горіхи містять у собі багато корисних речовин, потрібних нашому організму, тому вони повинні бути присутні у раціоні харчування,розповів Главред. Такий цінний продукт здатний захищати від низки хвороб і покращувати самопочуття. Наприклад, грецькі горіхи за умови регулярного вживання здатні знизити ризик серцево-судинних хвороб, а кеш’ю корисно їсти, якщо в людини порушений обмін речовин і є анемія.

Проте мало хто знає, що насправді потрібно замочувати горіхи перед вживанням. Це пов’язано з тим, що у них міститься велика кількість фітинової кислоти. У природі ця речовина допомагає горіхам "захищатися" від диких тварин – через неї звірі не чіпають плоди і дають їм можливість спокійно дозріти.

Проте для людини фітинова кислота може нашкодити, адже заважає перетравлюванню їжі.

Якщо ж замочувати горіхи перед вживанням, вода перешкоджатиме дії ферментів, на які розпадається ця речовина. Тому після замочування горіхи будуть засвоюватися набагато краще, а поживні речовини і вітаміни після споживання цього цінного продукту просочуватимуться в кров вдвічі швидше.

Замочування горіхів також допоможе у тому випадку, якщо вам потрібно зняти з них шкірку.

Як правильно замочувати горіхи перед вживанням

Залежно від виду горіхів, на їхнє вимочування знадобиться різна кількість часу:

  • мигдаль – 12 годин,
  • грецькі і кедрові горіхи, пекан і фундук потрібно вимочувати не менше 8 годин,
  • кеш’ю – 6 годин,
  • макадамія – 4 години.

Під час замочування мигдалю через 8 годин потрібно замінити воду, і лише потім продовжити вимочування упродовж ще 4 годин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Вітрова електростанція на Полтавщині. Фото ілюстративне
Для будівництва вітрової електростанції на Полтавщині виділять 47 тис. га
1 хв на прочитання41 хвилину тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання4 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання5 годин тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання6 годин тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання7 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання7 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання8 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання9 годин тому