Можуть бути небезпечними: чому горіхи потрібно замочувати у воді перед вживанням
Горіхи краще замочувати перед тим, як їсти, інакше вони можуть завдати шкоди організму.
Горіхи містять у собі багато корисних речовин, потрібних нашому організму, тому вони повинні бути присутні у раціоні харчування,розповів Главред. Такий цінний продукт здатний захищати від низки хвороб і покращувати самопочуття. Наприклад, грецькі горіхи за умови регулярного вживання здатні знизити ризик серцево-судинних хвороб, а кеш’ю корисно їсти, якщо в людини порушений обмін речовин і є анемія.
Проте мало хто знає, що насправді потрібно замочувати горіхи перед вживанням. Це пов’язано з тим, що у них міститься велика кількість фітинової кислоти. У природі ця речовина допомагає горіхам "захищатися" від диких тварин – через неї звірі не чіпають плоди і дають їм можливість спокійно дозріти.
Проте для людини фітинова кислота може нашкодити, адже заважає перетравлюванню їжі.
Якщо ж замочувати горіхи перед вживанням, вода перешкоджатиме дії ферментів, на які розпадається ця речовина. Тому після замочування горіхи будуть засвоюватися набагато краще, а поживні речовини і вітаміни після споживання цього цінного продукту просочуватимуться в кров вдвічі швидше.
Замочування горіхів також допоможе у тому випадку, якщо вам потрібно зняти з них шкірку.
Як правильно замочувати горіхи перед вживанням
Залежно від виду горіхів, на їхнє вимочування знадобиться різна кількість часу:
- мигдаль – 12 годин,
- грецькі і кедрові горіхи, пекан і фундук потрібно вимочувати не менше 8 годин,
- кеш’ю – 6 годин,
- макадамія – 4 години.
Під час замочування мигдалю через 8 годин потрібно замінити воду, і лише потім продовжити вимочування упродовж ще 4 годин.