Буряковий салат — перевірений рецепт, який усім подобається. Його можна взимку додавати в борщ, а можна просто мастити на хліб.
Інгредієнти (на 6 л):
буряки — 5 кг;
помідори — 1,5 кг;
болгарський перець — 500 г;
цибуля — 500 г;
часник — 200 г (3 великі головки);
сіль — 2 ст. ложки;
цукор — 1 склянка;
оцет 6 % — 1 склянка;
олія — 400 г.
Приготування.
Буряк, помідори, перець, цибулю, часник очистити, помити, подрібнити (у м'ясорубці чи в комбайні).
Можна буряки та моркву натерти на рідній тертці, перець перекрутити разом із помідорами, цибулю дрібно порізати, а часник пропустити через прес.
Усі інгредієнти (крім оцту) змішати і варити на невеликому вогні 1 годину з моменту закипання. Постійно помішувати, щоб не пригоріло. Води не додавати. Все тушкувати у власному соці. Оцет додати в кінці варіння. Закрутити під залізні кришки і закутати на ніч.
Також ми розповідали, що борщ виходить утричі смачніший: рецепт борщової заправки з буряка.