Зазвичай мед зберігають досить тривалий час. Господині використовують його у приготуванні різноманітних десертів чи м'яса, а часто цей продукт споживають у чистому вигляді. Однак варто знати, який термін придатності меду та у якому випадку він може нашкодити здоров'ю.
Однією з ознак того, що мед вже дуже давно стоїть у банці, є твердість та зміна кольору. Залежно від сорту продукт починає кристалізуватися. Наприклад, мед з соняшнику починає густіти вже через місяць.
Фахівці відзначають, що при тривалому зберіганні мед втрачає свої корисні властивості. Його можна вживати, але організм отримає мінімальну кількість поживних речовин.
Якщо мед зберігається вже більше року, його варто використати при приготуванні. Зазвичай цей продукт додають у десерти замість цукру.
Також важливо вчасно визначити, чи не зіпсувався мед. Якщо він зверху покрився пінкою і має неприємний або навіть кислуватий запах - значить він заграв. Такий мед може серйозно нашкодити вашому здоров'ю.