Морквяні оладки можуть сподобатися навіть тим, хто не любить моркву, особливо якщо йдеться про дітей. Приготувати цю страву можна дуже швидко й легко.
Інгредієнти:
морква свіжа — 1 шт.;
кефір — 100 мл;
яйце — 1 шт.;
цукор — 4 столові ложки;
манка — 1/2 склянки.
Приготування.
Моркву почистити, помити, натерти на тертці. Скласти терту моркву у глибоку миску. Додати яйце, перемішати.
Додати туди ж цукор.
Налити кефір. Перемішати.
Останній головний інгредієнт — манка. Висипати до моркви, перемішати, залишити хвилин на 30, щоб манка набрякла.
Розігріти сковороду з антипригарним покриттям, налити трохи соняшникової рафінованої олії (багато не потрібно). Акуратно викласти ложкою оладки. Смажити до готовності з обох боків на помірному вогні.
Готові оладки викласти на тарілку, можна полити зверху тим, що подобається, — варенням, сметаною тощо.
Можна налити чашку кави або чаю і насолоджуватися смачними оладками.
Також ми розповідали про яблучні оладки — швидко і смачно.