З моркви виходить не лише чудова начинка для пирогів і цілі морквяні кекси, а ще й варення — у захваті будуть і діти, й дорослі.
Інгредієнти:
морква — 1 кг;
лимон — 300 г;
цукор — 1,3 кг;
ванілін — 2 щіпки.
Приготування.
Вимити лимони та проварити у киплячій воді 5 хвилин.
Пропустити їх через м'ясорубку або подрібнити у блендері разом зі шкіркою.
Очистити моркву і нарізати її маленькими шматочками до смаку. Можна натерти на тертці або також пропустити через м'ясорубку.
Змішати моркву, лимон і цукор, і варити на середньому вогні 40 хвилин, регулярно помішуючи. Зняти каструлю з вогню і відставити на 2-3 години. Потім знову проварити варення протягом 40 хвилин.
Наприкінці варіння додати ванілін і розкласти варення в стерилізовані банки. Закрутити.
Також ми розповідали про сливове варення із шоколадом: незвичайний рецепт.