Морквяне варення на зиму: у захваті будуть і діти, й дорослі

1 хв на прочитання26 Вересня 2022, 07:35

Весь процес приготування займає приблизно півтори години.

З моркви виходить не лише чудова начинка для пирогів і цілі морквяні кекси, а ще й варення — у захваті будуть і діти, й дорослі.

Інгредієнти:

морква — 1 кг;

лимон — 300 г;

цукор — 1,3 кг;

ванілін — 2 щіпки.

Приготування.

Вимити лимони та проварити у киплячій воді 5 хвилин.

Пропустити їх через м'ясорубку або подрібнити у блендері разом зі шкіркою.

Очистити моркву і нарізати її маленькими шматочками до смаку. Можна натерти на тертці або також пропустити через м'ясорубку.

Змішати моркву, лимон і цукор, і варити на середньому вогні 40 хвилин, регулярно помішуючи. Зняти каструлю з вогню і відставити на 2-3 години. Потім знову проварити варення протягом 40 хвилин.

Наприкінці варіння додати ванілін і розкласти варення в стерилізовані банки. Закрутити.

Також ми розповідали про сливове варення із шоколадом: незвичайний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: