Суфле — це легка й повітряна страва з французької кухні, яка зазвичай готується на основі відварених або запечених інгредієнтів, з яких основними є яйця. Основа суфле складається з відварених овочів, м'яса або риби, а також вершків або білків яєць. Суфле може бути як основною стравою, так і десертом. Є безліч рецептів цієї страви — наприклад, солодке морквяне суфле.
Інгредієнти:
морква — 500 г;
молоко — 500 г;
яйця — 2 шт.;
цукор — 100 г;
масло вершкове — 100 г;
крупа манна — 50 г;
борошно — 50 г.
Приготування.
Моркву очистити, нарізати кружальцями, викласти у ківш і залити молоком.
Проварити моркву протягом 20 хвилин. Потім занурювальним блендером перебити моркву з молоком до однорідності.
До морквяного пюре вбити курячі жовтки, а білки помістити в окрему миску.
Потім додати борошно, цукор, вершкове масло та манку.
Все добре збити міксером.
Збити білки.
Викласти їх у основне тісто, перемішати його.
Силіконові форми поставити в прямокутну форму, в яку налити воду. Розкласти морквяне тісто у форми.
Поставити їх у духовку. Запікати суфле із моркви 30 хвилин. Температура випікання — 190 .
Готове морквяне суфле акуратно дістати з форм і подавати до столу. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.