- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Моментальні» курячі котлетки
Рецепт «моментальних» курячих котлеток не лише швидкий, а й простий і смачний.
Інгредієнти:
курячий фарш — 500 г;
яйця — 4 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
сир твердий — 100 г;
кріп (свіжий або сухий) — 2 ч. ложки;
майонез (або сметана) — 2-3 ст. ложки;
борошно (або крохмаль) — 2-3 ст. ложки;
сіль — за смаком;
перець — за смаком;
олія для смаження — 6 ст. ложок (скільки піде).
Приготування.
Цибулю очистити, вимити, нарізати дрібно.
Твердий сир натерти на великій тертці.
У миску викласти фарш. Вбити яйця. Додати цибулю, майонез (або сметану), сіль, перець.
Усе добре перемішати. Додати кріп.
Перемішати. Додати борошно чи крохмаль.
Усе добре перемішати. Тісто для котлеток готове (за консистенцією має вийти таке, як тісто для оладок).
Розігріти сковороду, налити 3 ст. ложки олії. Столовою ложкою викласти котлетки в гарячу олію (як оладки). Смажити курячі котлетки на середньому вогні до золотистого кольору, спочатку з одного боку близько 2-3 хвилин.
Потім перевернути і смажити курячі котлетки з іншого боку близько 2 хвилин. Так посмажити всі котлетки, олії доливати за необхідності.
«Моментальні» курячі котлетки готові. Їх можна подавати з улюбленим гарніром чи овочами.
Також ми розповідали про ковбаски з м'ясного фаршу з картоплею, запечені у фользі.