Догори
Дати відгук

Молочні продукти: шкода чи користь

Молочні продукти можуть стимулювати організм виділяти велику кількість інсуліну

1 хв на прочитання18 Липня 2022, 06:38
Поділитись:

Якщо вживати молочні продукти неправильно, то вони можуть зашкодити організму через високу інсулінорезистентність.

До молочних продуктів іноді зараховують однозначно шкідливу їжу, наприклад, глазуровані сирки або маргарин,  пише «Країна здоров’я».

Але і "молочка" у вигляді сиру, кефіру або йогурту також може завдавати шкоди. В таких продуктах через високі дози молочного білка при відсутній клітковині може бути високим інсуліновий індекс.

Зі швидкими вуглеводами (варенням, джемами, медом, печивом, здобою, солодкими сухофруктами та свіжими фруктами з високим глікемічним індексом, наприклад, бананами чи виноградом) їх краще не поєднувати.

У такому поєднанні молочні продукти можуть стимулювати організм виділяти велику кількість інсуліну, що підвищує ймовірність розвитку інсулінорезистентності. Для зниження інсулінового навантаження молочні продукти краще поєднувати зі сметаною чи клітковиною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost