Млинці на молоці з медовою поливкою від Євгена Клопотенка: рецепт
Особливо актуально спробувати приготувати страву напередодні Масниці.
 Млинці на молоці Рецепт Євгена Клопотенка Масниця Масляна
 Млинці на молоці Рецепт Євгена Клопотенка Масниця МаслянаТема млинців ніколи не може бути розкритою до кінця. Бо потенціал цієї страви практично безмежний, говорить відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.
"Будь-який рецепт млинців – це як конструктор, з якого можна збирати свою унікальну поробку. Якщо чесно, то це моя улюблена гра. Інколи достатньо замінити декілька маленьких деталей, і страва відкриється новим, непізнаним раніше боком. Як, приміром, ці млинці на молоці, що ми зараз готуватимемо. Медова поливка, яку я пропоную зробити, дуже особлива. Ви просто приготуйте її один раз і зрозумієте, про що я кажу", - зазначає кухар.
Особливо актуально спробувати приготувати страву напередодні Масниці.
Кілька рекомендацій від Клопотенка:
- Вам потрібно високоякісне пшеничне борошно. Його обов’язково треба просіяти, щоб наситити киснем і млинці вийшли ще більш повітряними.
- А щоб вони добре трималися купи і були еластичними, я додав чимало яєць. І добряче збивайте суміш, а вже потім всипайте невеликими порціями борошно, продовжуючи збивати.
- Декілька слів про молоко: чим воно жирніше, тим ніжнішими будуть млинці. Але якщо говорити про смак, то тут великої різниці ви не помітите – 2,5 %, 3,2%, домашнє – неважливо, млинці все одно будуть класними, тим паче, з медово-бодяновою заправкою.
- Коли почнете смажити, перевірте, чи достатньо добре розігріта пательня. Щоб це зрозуміти, капніть на неї трішки тіста – якщо воно швидко почне рум’янитись, то вже пора!
Для тіста:
Для поливки:
Приготування
Налийте в миску 1 л молока, додайте 4 яйця, 2 ст. л. цукру, 50 мл олії і дрібку солі. Розмішайте до однорідності, а потім поступово вводьте 250 г борошна, активно помішуючи. Це допоможе отримати тісто без грудочок.
Розігрійте пательню на великому вогні, а потім зробіть середній і починайте смажити. Робити це варто без олії, особливо, якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям. Ви додали олію у тісто, це має спрацювати. Якщо ні, і перший млинець вийшов зіжмаканим, то змастіть дно пательні олією за допомогою кулінарного пензлика.
Для медової заправки вичавіть у миску сік половини лимона, додайте 2 ст. л. меду і 1 ч. л. кориці. Гарненько все перемішайте.
Перелийте суміш у невеликій сотейник і додайте 3 зірочки бодяну І потихеньку, на дуже маленькому вогні уварюйте рідину до більш в'язкого стану. Потім ще тепленькою поливайте млинці й подавайте до столу. Молоко, какао, чай будуть тут дуже доречними.
Більше новин читайте на GreenPost.
 
  
  
  
  
  
  
  
 

 
  
  
  
 