Догори
Дати відгук

Млинці на молоці з медовою поливкою від Євгена Клопотенка: рецепт

Особливо актуально спробувати приготувати страву напередодні Масниці.

3 хв на прочитання28 Лютого 2024, 13:44
Млинці на молоці Рецепт Євгена Клопотенка Масниця Масляна Млинці на молоці Рецепт Євгена Клопотенка Масниця Масляна
Поділитись:

Тема млинців ніколи не може бути розкритою до кінця. Бо потенціал цієї страви практично безмежний, говорить відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. 

"Будь-який рецепт млинців – це як конструктор, з якого можна збирати свою унікальну поробку.  Якщо чесно, то це моя улюблена гра. Інколи достатньо замінити декілька маленьких деталей, і страва відкриється новим, непізнаним раніше боком. Як, приміром, ці млинці на молоці, що ми зараз готуватимемо. Медова поливка, яку я пропоную зробити, дуже особлива. Ви просто приготуйте її один раз і зрозумієте, про що я кажу", - зазначає кухар.

Особливо актуально спробувати приготувати страву напередодні Масниці.

Кілька рекомендацій від Клопотенка:

  • Вам потрібно високоякісне пшеничне борошно. Його обов’язково треба просіяти, щоб наситити киснем і млинці вийшли ще більш повітряними. 
  • А щоб вони добре трималися купи і були еластичними, я додав чимало яєць. І добряче збивайте суміш, а вже потім всипайте невеликими порціями борошно, продовжуючи збивати.
  • Декілька слів про молоко: чим воно жирніше, тим ніжнішими будуть млинці. Але якщо говорити про смак, то тут великої різниці ви не помітите – 2,5 %, 3,2%, домашнє – неважливо, млинці все одно будуть класними, тим паче, з медово-бодяновою заправкою.   
  • Коли почнете смажити, перевірте, чи достатньо добре розігріта пательня. Щоб це зрозуміти, капніть на неї трішки тіста – якщо воно швидко почне рум’янитись, то вже пора!  

Для тіста:

Для поливки:

Приготування

Налийте в миску 1 л молока, додайте 4 яйця, 2 ст. л. цукру, 50 мл олії і дрібку солі. Розмішайте до однорідності, а потім поступово вводьте 250 г борошна, активно помішуючи. Це допоможе отримати тісто без грудочок.  

Розігрійте пательню на великому вогні, а потім зробіть середній і починайте смажити. Робити це  варто без олії, особливо, якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям. Ви додали олію у тісто, це має спрацювати. Якщо ні, і перший млинець вийшов зіжмаканим, то змастіть дно пательні олією за допомогою кулінарного пензлика. 

Для медової заправки вичавіть у миску сік половини лимона, додайте 2 ст. л. меду і 1 ч. л. кориці. Гарненько все перемішайте. 

Перелийте суміш у невеликій сотейник і додайте 3 зірочки бодяну І потихеньку, на дуже маленькому вогні уварюйте рідину до більш в'язкого стану. Потім ще тепленькою поливайте млинці й подавайте до столу. Молоко, какао, чай будуть тут дуже доречними.  

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.