Для приготування млинців на кефірі з ковбасою й зеленою цибулею ковбасу можна вибирати на свій смак — наприклад, узяти копчену. Кефір також підійде будь-якої жирності.
Інгредієнти:
борошно — 100 г (2/3 склянки об'ємом 250 мл);
кефір (жирністю 1%) — 250 мл;
ковбаса варена — 100 г;
яйце — 1 шт.;
цибуля зелена — 15 г;
олія — 30 мл;
цукор — 0,5 ч. ложки;
сіль — 0,25 ч. ложки;
сода — 0,25 ч. ложки.
Приготування.
Кефір трохи підігріти, щоб він був літеплим. Додати невелике яйце і перемішати.
Всипати сіль і цукор. Перемішати, щоб кристали розчинилися.
Варену ковбасу натрерти на великій тертці або нарізати максимально дрібними кубиками. Додати в тісто і перемішати.
Зелену цибулю дрібно нарізати й додати до решти інгредієнтів. Перемішайте.
Додати половину олії, всипати соду і перемішати.
Всипати просіяне борошно.
Перемішати до однорідності — має вийти досить рідке тісто, яке легко розтікається по сковороді.
Змастити сковороду олією й добре розігріти. Перемішати тісто і зачерпнути ополоником. Влити тісто в центр добре розігрітої сковороди і розподілити круговими рухами по всьому дну.
Смажити млинці з ковбасою та зеленою цибулею на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
Таким чином посмажити всі млинці та викласти їх стопкою.
Млинці на кефірі з ковбасою та зеленою цибулею готові, їх можна подавати до столу.
Особливо смачно їсти такі млинці зі сметаною.
Також ми розповідали про омлет із яблуками та корицею: просто, швидко і смачно.