Млинці на кефірі з будь-якою ковбасою й зеленою цибулею

1 хв на прочитання03 Жовтня 2022, 07:35

Особливо смачно їсти млинці зі сметаною.

Для приготування млинців на кефірі з ковбасою й зеленою цибулею ковбасу можна вибирати на свій смак — наприклад, узяти копчену. Кефір також підійде будь-якої жирності.

Інгредієнти:

борошно — 100 г (2/3 склянки об'ємом 250 мл);

кефір (жирністю 1%) — 250 мл;

ковбаса варена — 100 г;

яйце — 1 шт.;

цибуля зелена — 15 г;

олія — 30 мл;

цукор — 0,5 ч. ложки;

сіль — 0,25 ч. ложки;

сода — 0,25 ч. ложки.

Приготування.

Кефір трохи підігріти, щоб він був літеплим. Додати невелике яйце і перемішати.

Всипати сіль і цукор. Перемішати, щоб кристали розчинилися.

Варену ковбасу натрерти на великій тертці або нарізати максимально дрібними кубиками. Додати в тісто і перемішати.

Зелену цибулю дрібно нарізати й додати до решти інгредієнтів. Перемішайте.

Додати половину олії, всипати соду і перемішати.

Всипати просіяне борошно.

Перемішати до однорідності — має вийти досить рідке тісто, яке легко розтікається по сковороді.

Змастити сковороду олією й добре розігріти. Перемішати тісто і зачерпнути ополоником. Влити тісто в центр добре розігрітої сковороди і розподілити круговими рухами по всьому дну.

Смажити млинці з ковбасою та зеленою цибулею на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

Таким чином посмажити всі млинці та викласти їх стопкою.

Млинці на кефірі з ковбасою та зеленою цибулею готові, їх можна подавати до столу.

Особливо смачно їсти такі млинці зі сметаною.

Також ми розповідали про омлет із яблуками та корицею: просто, швидко і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: