Догори
Дати відгук

Міні-піци у формі гарбузів: красива та смачна закуска з всього з кількох інградієнтів

Неймовірно простий рецепт піци який не залишає байдужим.

2 хв на прочитання13 Жовтня 2023, 12:00
Поділитись:

Пропонуємо вам рецепт міні-піци, який підходить для створення невеликих порцій. Ви зможете використовувати це як базовий рецепт і додати власний варіант начинки.

Приготування тіста

Інградієнти:

  • 450-500 г борошна
  • 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
  • 30 г цукру
  • дрібка солі
  • 200 мл молока
  • 1 яйце
  • 30 г вершкового масла
  • 30 мл олії⠀


Для начинки:


Інградієнти:

  • Томатний соус;
  • Салямі;
  • Сир.

Як вказує в Instagram фудблогер Валерія Велігура, для приготування тіста потрібно: у глибоку ємність просіюємо 300 г борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій ємності поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.

Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше так і менше, головне, не забити його - воно повинно бути дуже м’яким). Кладемо його у глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.


Після цього розкочуємо тісто колом і в центр кладемо улюблену начинку.

Добре защіпуємо краї і знову формуємо коло.

А далі надаємо форму гарбузів, яке за допомогою нитки.

Готові піци кладемо на лист пергаменту, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин. Змащуємо яйцем, змішаним з молоком, і випікаємо у розігрітій до 180 градусів в духовці приблизно 20 хвилин.

Міні-піцам даємо трішки охолонути і виймаємо нитки. Прикрашаємо хвостиками з перців, подаємо та насолоджуємося. Обов'язково зберігайте собі рецепт та готуйте. Це дуже просто, смачно та гарно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.