Міні-піци у формі гарбузів: красива та смачна закуска з всього з кількох інградієнтів
Неймовірно простий рецепт піци який не залишає байдужим.
Пропонуємо вам рецепт міні-піци, який підходить для створення невеликих порцій. Ви зможете використовувати це як базовий рецепт і додати власний варіант начинки.
Приготування тіста
Інградієнти:
- 450-500 г борошна
- 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
- 30 г цукру
- дрібка солі
- 200 мл молока
- 1 яйце
- 30 г вершкового масла
- 30 мл олії⠀
Для начинки:
Інградієнти:
- Томатний соус;
- Салямі;
- Сир.
Як вказує в Instagram фудблогер Валерія Велігура, для приготування тіста потрібно: у глибоку ємність просіюємо 300 г борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій ємності поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.
Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше так і менше, головне, не забити його - воно повинно бути дуже м’яким). Кладемо його у глибоку ємність, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.
Після цього розкочуємо тісто колом і в центр кладемо улюблену начинку.
Добре защіпуємо краї і знову формуємо коло.
А далі надаємо форму гарбузів, яке за допомогою нитки.
Готові піци кладемо на лист пергаменту, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин. Змащуємо яйцем, змішаним з молоком, і випікаємо у розігрітій до 180 градусів в духовці приблизно 20 хвилин.
Міні-піцам даємо трішки охолонути і виймаємо нитки. Прикрашаємо хвостиками з перців, подаємо та насолоджуємося. Обов'язково зберігайте собі рецепт та готуйте. Це дуже просто, смачно та гарно.