Догори
Дати відгук

Мінагрополітики треба відродити протягом жнив - депутат

1 хв на прочитання25 Червня 2020, 16:37
Поділитись:

Міністерство аграрної політики та продовольства можна реанімувати вже впродовж літа, або ж до кінця року. Таку думку у коментарі для GreenPost висловив народний депутат, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.   

За словами парламентарія, аграрний сектор - це 18% ВВП, а також близько 40% валютної виручки, яка надходить у країну. Об'єднання Міністерства аграрної політики і Міністерства економіки призвело до того, що Мінекономіки наразі не справляється із поставленими завданнями.  В аграріїв є багато питань, які стає все складніше вирішувати. На його думку, роз'єднання двох міністерств посприяє розвитку аграрного сектору, від чого виграє і уряд, і галузь.

«Міністерство потрібно відновити якомога швидше. У який би період часу ми його не почали повертати, все одно будуть проблеми. Мінагрополітики спокійно можна реанімувати влітку, в період жнив, і на кінець року вийти із завершеним відокремленням», - переконаний депутат.  

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства ліквідували у вересні 2019 року. Прем'єр Шмигаль у березні заявив, що Мінагро таки відновлять, і про це ж говорили в Офісі Президента. Однак з того часу справа не посувається.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.