Догори
Дати відгук

Металевий, гіркий, кислий, солодкий або солоний смак у роті може сигналізувати про проблеми зі здоров'ям

Проблеми із зубами можуть залишати металевий присмак у роті

1 хв на прочитання15 Травня 2023, 21:45
Поділитись:

Присмак у роті, який є ознакою порушень.

Гіркий присмак

Гіркий присмак у роті може бути ознакою проблем із печінкою або жовчним міхуром, ГЕРХ (гастроезофагеальної рефлюксної хвороби) або прийому деяких ліків. Гіркий смак також може супроводжуватися нудотою, блюванням, болем у животі та стомлюваністю.

Гіркий смак також пов'язаний із гормональними змінами, поганим станом порожнини рота, прийомом ліків та стресом.

Металевий присмак

Проблеми із зубами можуть залишати металевий присмак у роті та бути ознакою захворювання ясен або інфекції, або основного захворювання, такого як захворювання нирок, захворювання печінки або діабет.

Поряд із металевим присмаком можуть з'явитися зниження смаку або нюху, сухість у роті або зміна апетиту. Деякі люди також відчувають металевий присмак, якщо у них печія, кислотний рефлюкс та розлад шлунка.

Солодкий присмак

Високий рівень глюкози може спричинити солодкий присмак у роті та може бути ознакою неконтрольованого діабету, оскільки організм намагається регулювати рівень цукру в крові.

Підвищена спрага, часте сечовипускання та помутніння зору можуть виникати разом із солодким присмаком у роті.

Кислий присмак

Кислотний рефлюкс або ГЕРХ, коли шлункова кислота закидається в стравохід, може спричинити кислий присмак у роті. Поряд із кислим присмаком можуть з'явитися печія, біль у грудях та утруднене ковтання.

Солоний присмак

Солоний присмак у роті може бути ознакою зневоднення або сухості у роті, тому що ваш організм намагається заощаджувати воду, виробляючи менше слини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.