Догори
Дати відгук

Мер Києва вимагає від уряду відкрити метро з 25 травня

Держпродпотребслужба столиці: не більше 100 пасажирів на вагон та усі повинні бути у масках

2 хв на прочитання13 Травня 2020, 15:18
Автор: © AMY / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10270095 Автор: © AMY / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10270095
Поділитись:

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням відновити роботу метро з 25 травня. Про це він розповів під час брифінгу.

"Але сьогодні, коли все більше людей повертаються до роботи, в місті відбувається колапс. І ми будемо наполягати на поновленні роботи метро. Що ж до ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені - вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшні натовпиу та буде ще гірше.Тому, метрополітен повинен відкритися для роботи в звичайному режимі", - заявив мер столиці.

Він також додав, що це дозволить перерозподілити потік пасажирів та нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці. 

"Це не означає, що всі повинні кататися як зазвичай. Повинна бути дистанція, маски, рукавички - і їздити тільки на роботу і по крайній необхідності", - додав Кличко.

Пряма мова з 06.00.

Тим часом, у Держпродпотребслужбі Києва розповіли, як працюватиме метрополітен після завершення карантину. Про це повідомляє "Сегодня"

"Метро запустять тільки після розпорядження уряду, і це буде зроблено саме в останній момент послаблення карантину. Думаю, що не раніше 1 червня. Головна умова – це зменшення захворюваності серед населення. Вона має бути не такою, як сьогодні – стабільно високою. За міжнародними стандартами встановлено, що термін такої динаміки визначається протягом 10-15 днів. Якщо спостерігатиметься зниження захворюваності загалом по регіону, то можна говорити про запуск метрополітену", – пояснив Олег Рубан, голова Держпродпотребслужби Києва.

На його думку, коли запрацює метрополітен, обов'язково будуть введені обмеження щодо допуску пасажирів на станції і в поїзди.

"Пасажири мусять дотримуватися дистанції, носити індивідуальні засоби захисту під час поїздок, а на станціях має проводитися регулярна дезінфекція. Ми вивчаємо, як це відбувалося в інших країнах, зокрема, в Китаї. Думаю, це можливо здійснити також у Києві. Буде сформований певний фільтр, а також допуск на станції обмеженої кількості пасажирів. Наприклад, не пускати в вагони понад 100 осіб та контролювати від'їзд кожного складу зі станції. Все це можна здійснити, якщо правильно організувати роботу", – повідомив Рубан.

Він додав, що це поки приблизні цифри.

Нагадуємо, уряд розповів, що метро та міжміське сполучення можуть відкрити до середини літа.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.