Механізми спільного кредитування розробляють Міндовкілля у співпраці з Японією

1 хв на прочитання04 Вересня 2024, 13:05
ФОТО: ілюстративне

Кредити видаватимуть на декарбонізацію і проєкти зеленого відновлення.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів спільно із міжнародними партнерами з Японії готують впровадження Механізму спільного кредитування (МСК).

У відомстві розповіли про поточні кліматичні цілі України. Це, зокрема, плани скорочення викидів парникових газів. А також плани щодо впровадження національної системи торгівлі квотами на викиди ПГ. Були представлені ключові етапи та стратегічні цілі державної кліматичної політики, що сприяють досягненню цілей Паризької угоди.

Декарбонізація є складовою нашого зеленого відновлення від наслідків російської війни і ми високо цінуємо підтримку наших японських партнерів у цьому важливому процесі”, - зазначила заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва

Японська сторона поділилися важливими аспектами політики країни щодо вуглецевої нейтральності, а також розвитку МСК. Наголосили на тому, що це важливий інструмент для залучення міжнародних інвестицій у проєкти з декарбонізації.

У межах обговорення потенційних технологій для проєктів МСК в Україні було висвітлено роль теплових насосів в опаленні як ефективного рішення для підвищення енергоефективності. Також було представлено інтегровані рішення щодо відходів, які сприятимуть створенню циркулярного суспільства та сталого розвитку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: