Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Медики пояснили, яке молоко корисніше для організму — незбиране фермерське чи знежирене з магазину

Медики пояснили, яке молоко корисніше для організму — незбиране фермерське чи знежирене з магазину

Вчені порадили, який напій краще обрати.

2 хв на прочитання21 Січня 2021, 07:46
Поділитись:

Для багатьох питання про користь молока зводиться до відсотка його жирності. Медичні дослідники з'ясували, яке ж молоко корисніше для здоров'я — незбиране молоко з ферми чи оброблене або знежирене з заводу, яке люди купують у супермаркетах, повідомляє integrisok.

Наприклад, вивчаючи дітей у віці від одного до шести років, канадські дослідники прийшли до досить дивного результату. Вживання знежиреного молока у дітей може збільшити ризик ожиріння, і тому їм слід пити незбиране молоко.

У 2014 році Інститут Макса Рубнера, який як федеральний науково-дослідний інститут займається питаннями здорового харчування, оцінив молоко та продукти з нього, такі як сир і йогурт, а також розглянув питання про те, яке краще: незбиране або знежирене молоко з точки зору здоров'я.

Подивімося на голі цифри: незбиране молоко більш ніж у два рази жирніше, ніж молоко з низьким вмістом жиру — в середньому 3,57 грама проти 1,6 грама у знежиреному на 100 грамів продукту. Тож незбиране молоко містить більше калорій. Що стосується протеїну, лактози та кальцію, між ними немає відмінностей.

Але вищий вміст жиру в цілісному молоці має переваги, оскільки вітаміни A, D, E і K жиророзчинні, і тому їхня кількість у жирнішому молоці набагато вища, ніж у напої з низьким вмістом жиру.

«Насправді це єдина істотна відмінність між двома типами молока», — каже вчений-дієтолог Мальте Рубах. 

Швейцарський виробник молока, Swiss Milk, стверджує, що «переходити на продукти з низьким вмістом жиру» не варто. Жир також є важливим носієм смаку. Це означає: незбиране молоко смачніше.

Медики стверджують, що люди не повинні пити літр молока щодня, досить буде 1–2 склянок. Тоді немає ризику отримати занадто мало вітамінів або занадто багато калорій зі знежиреним або незбираним молоком.   

Раніше ми розповідали, яку небезпеку для здоров'я становлять свіжі соки

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я