Догори
Дати відгук

Медики на Львівщині голодують, вимагаючи розрахуватися з ними (ФОТО)

Свій протест таким чином вони виражають у позаробочий час

2 хв на прочитання13 Серпня 2021, 16:20
Медики на Львівщині голодують, вимагаючи розрахуватися з ними Медики на Львівщині голодують, вимагаючи розрахуватися з ними
Поділитись:

17 працівників Соснівської міської лікарні (Львівська обл.) залишилися на ніч у стінах медичного закладу та оголосили голодування — вимагають виплатити їм заборговану заробітну плату. Про це повідомляють у Фейсбук-групі Новини Соснівка і Сілець.

Професор Ольга Богомолець, заслужений лікар України, доктор медичних наук висловилася на підтримку голодуючих лікарів. Її вразило, що лікарі, яким із квітня не виплачують навіть зарплату і які за законодавством і медичною етикою не мають права на страйк у робочий час, вдалися до крайнього методу протесту — голодування.

«У принципі, вони й так фактично лишились без шматка хліба: від самого квітня їм не платять зарплатню, а також оздоровчі виплати та «ковідні» доплати (так, ця лікарня приймає хворих на коронавірусну хворобу).  В усьому світі лікарі, які ведуть невпинну війну проти COVID-19 — однозначно герої. У безлічі країн їх появу вітають оплесками, за них моляться лідери церковних громад, політики вважають за честь з ними сфотографуватись. Людина в білому халаті сьогодні без перебільшень, людина, що рятує людство. Але очільники нашої держави навряд чи думають про це, коли розподіляють кошти. На все знайдеться мільярд-другий на святкові концерти, на будівництво університетів, на нові держустанови з незрозумілими функціями. А на людей, що рятують життя громадян як бачимо, не знайшлося», — написала Ольга Богомолець.

Вона сподівається, що соснівських медиків почують у Києві і повернуть їм борг, вибачаться, а ті, хто винен у цій ситуації, залишать свої посади.

Також ми розповідали, що лікарів примушують вакцинувати пацієнтів, але виплати за вакцинацію щоразу обіцяють у наступному місяці — джерело.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost