Догори
Дати відгук

Мед із кульбаби: рецепт приготування в домашніх умовах

Чудовий спосіб використати весняні квіти кульбаби і створити щось власними руками.

2 хв на прочитання12 Квітня 2024, 22:32
Як приготувати мед із кульбаби в домашніх умовах Як приготувати мед із кульбаби в домашніх умовах
Поділитись:

Мед із кульбаби — це натуральний та смачний продукт, який, хоч і не є справжнім медом у класичному розумінні (адже його не виробляють бджоли), але за смаком та консистенцією дуже нагадує його. Цей "мед" здобувається з квітів кульбаби і може стати чудовим додатком до чаю або десертів. Ось як можна приготувати мед із кульбаби в домашніх умовах:

Інгредієнти:

  • 400 г квіток кульбаби
  • 1 л води
  • 1 кг цукру
  • 2 лимони або апельсини

Приготування:

  1. Збір та підготовка квітів:

    • Зберіть повністю розкриті квіти кульбаби в суху, сонячну погоду. Важливо вибирати екологічно чисті місця, подалі від доріг та промислових об'єктів.
    • Відокремте жовті пелюстки від зелених частин квітки, оскільки зелені частини можуть надати гіркоти.
  2. Настоювання:

    • Покладіть пелюстки в глибоку ємність і залийте їх холодною водою.
    • Додайте тонко нарізані лимони або апельсини разом зі шкіркою для аромату.
    • Залиште настоюватися на 24 години в прохолодному місці.
  3. Варіння:

    • Процідіть настій через дрібне сито або марлю, видаливши всі тверді частини.
    • Вилийте рідину в каструлю, додайте цукор і варіть на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки суміш не загусне і не стане сиропом.
    • Періодично знімайте піну, що утворюється.
  4. Консервація:

    • Готовий густий сироп розлийте по стерилізованих банках.
    • Закатайте кришки та залиште охолоджуватися в перевернутому вигляді для додаткової стерилізації.
  5. Зберігання:

    • Зберігайте мед із кульбаби в прохолодному та темному місці. Відкриту банку тримайте в холодильнику.

Мед із кульбаби виходить дуже ароматним і має яскраво виражені цитрусові нотки. Це чудовий спосіб використати весняні квіти кульбаби і створити щось власними руками.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.
Фото БЕБ
На Волині викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю з підробленими акцизними марками
1 хв на прочитання3 години тому
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
1 хв на прочитання4 години тому
У Закарпатті відкрито новий пункт пропуску з Угорщиною "Велика Паладь – Нодьгодош"
На Закарпатті відкрили автомобільний пункт пропуску з Угорщиною
1 хв на прочитання7 годин тому
Фото ілюстративне
Експорт яєць за перші три місяці 2025 року подвоївся
1 хв на прочитання7 годин тому
Уряд вніс зміни до нормативних актів щодо земельних відносин та державного фонду документації
1 хв на прочитання11 годин тому
Зеленський підписав закон про обмеження терміну повернення незаконно відчужених державних земель
1 хв на прочитання13 годин тому
250 тис. грн збитків: на Одещині викрили браконьєра з великим уловом риби та крабів
2 хв на прочитання15 годин тому
Оселедець під шубою з желатином — незвичайний рецепт
2 хв на прочитання17 годин тому