Виноград «Оливка»: оригінальна заготівля на зиму

1 хв на прочитання13 Грудня 2022, 17:28
Pixabay

Через тиждень у вас буде чудова закуска.

Заготовлюючи консервацію, я завжди прагну знайти найкращі рецепти. Не так давно зробила смачну закуску з оливок.

А тиждень тому вирішила приготувати незвичайний маринований виноград на зиму . Вже встигла продегустувати. Баночка спорожніла за годину.

Зовні і за смаком виноград в пряному маринаді дуже схожий на оливки. Його можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски або використовувати для створення канапе і бутербродів. Вибирайте великі сорти, бажано без кісточок. Можна також зробити асорті з кольорового винограду. Буде гарно!

Інгредієнти

Як приготувати Маринований виноград на зиму - Це Смак

  1. Зніміть виноград з гілки і промийте. Заповніть ягодами невеликі баночки, вимиті з содою.
  2. Для розсолу змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння. Дайте покипіти 2 хвилини і зніміть з вогню.
  3. Вставте в кожну баночку по столовій ложці. Це допоможе захистити банку від різкого перепаду температур. Залийте виноград маринадом.
  4. Вийміть ложки і закрийте банки кришками. Після того, як закрутка охолоне, заховайте її в холодильник на 5-7 днів.

Через тиждень у вас буде чудова закуска. Вона чудово поєднується з м'ясними і овочевими стравами. Оливки з винограду з задоволенням їдять навіть діти. А заготівля простоїть до зими, якщо її не з'їдять раніше.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: