Мариновані закусочні помідори — це чудова страва, яка додасть яскравих смаків і ароматів вашому столу.
Інгредієнти (на банку ємністю 1 л):
помідори — 5-6 шт.;
перець болгарський – 2-3 шт.;
часник — 4-5 зубчиків;
зелень (петрушка, базилік);
оливкова олія — 1 столова ложка:
оцет бальзамічний — 1 столова ложка;
перець гострий — невеличкий шматочок;
чорний мелений перець — ½ чайної ложки;
сіль — 1 чайна ложка;
цукор — 1 столова ложка.
Приготування.
Болгарський перець, часник, перець чилі збити в блендері.
Додати сіль, цукор, мелений чорний перець, оливкову олію, бальзамічний оцет, подрібнену зелень.
Помідори помити і порізати на четвертинки.
Взяти банку і влити на дно 2 ложки заправки, тоді викласти шар порізаних помідорів — і так, шар за шаром усю банку.
Закрити банку кришкою. В холодильнику вони маринуються 2 доби. Періодично необхідно перевертати банку.
Також ми писали про мариновані гриби на зиму — легкий і смачний рецепт.