- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Мариновані гриби на зиму — легкий і смачний рецепт
Мариновані гриби на зиму — легкий і смачний рецепт
Вони чудово підходять як закуска до святкового столу, а також можуть бути використані при приготуванні різноманітних страв.
Мариновані гриби — це чудовий спосіб зберегти смак і аромат природи на зимовий період.
Мариновані гриби є популярною стравою серед прихильників домашньої консервації. Вони чудово підходять як закуска до святкового столу, а також можуть бути використані як складова частина різноманітних страв.
Інгредієнти:
гриби (білі та підберезники) — 1 кг;
часник — 3 зубчики;
вода — 1 л;
сіль — 1 ст. л.;
цукор — 1 ч. л.;
оцет 9% — 2,5 ст. л.;
перець горошком — 5-8 шт.;
гвоздика (за бажанням) — 2 шт.;
лавровий лист — 3 шт.;
листя смородини — 4 шт.;
кріп — 2 парасольки.
Приготування.
Гриби почистити та ретельно промити під проточною водою.
Нарізати гриби на невеликі шматочки.
Опустити гриби в киплячу воду та відварити протягом 20 хвилин з моменту закипання.
Потім відкинути гриби на друшляк і промити водою.
Перекласти гриби в ту ж каструлю і залити водою так, щоб вона покривала їх (має вийти приблизно 1 л).
Додати у воду сіль, цукор, перець, лавровий лист, парасольки кропу та листя смородини (інгредієнти маринаду можна додавати на свій смак). Варити гриби 10 хвилин на середньому вогні. Через 10 хвилин додати оцет і варити ще 10 хвилин.
У стерильні банки розкласти очищений і нарізаний часник, заповнити банки грибами та залити маринадом.
Закрити банки з грибами стерильними кришками та закрутити. Банки з маринованими грибами перевернути, закутати та залишити до повного охолодження.
Ми вже писали про мариновані грибочки на зиму: найкращі рецепти з оцтом і без.