Ольга Шевченко2 хв на прочитання26 Вересня 2023, 11:43
Якщо ви хочете приготувати мариновані сливи на зиму, які підійдуть до м'яса, птиці чи стануть чудовим гарніром, варто звернути увагу на три прості та бюджетні рецепти.
Мариновані сливи з гвоздикою
Приготування цієї заготівлі займає всього лише 40 хвилин. Щоб приготувати мариновані сливи на зиму з гвоздикою, вам знадобляться:
- сливи;
- 1 літр води;
- 300 г цукру;
- 1 чайна ложка кориці;
- 15 гвоздик.
Робити мариновані сливи за цим рецептом дуже просто:
- Цих інгредієнтів вистачить на 3-літрову банку. Її потрібно заздалегідь підготувати і добре промити.
- Потім щільно заповнити ємність сливами.
- Приготувати маринад: гвоздика, вода, цукор та кориця повинні добре прокипіти. Цим окропом залити сливи.
- Стерилізувати не менше 30 хвилин, потім закрити.
Дуже швидкі мариновані сливи на зиму до м'яса
Готувати такі мариновані сливи ви будете лише 15 хвилин. Проте заготівля виходить дуже смачною та чудово підходить до м'яса. Вам знадобляться:
- сливи;
- солодка цибуля;
- мускатний горіх та чорний перець;
- 250 г води;
- 150 г винного оцту;
- 1 чайна ложка солі;
- 5 столових ложок цукру;
- 1/2 чайної ложки кориці;
- 5-6 гвоздик.
Спосіб приготування також дуже простий:
- Всі інгредієнти для маринаду змішати та довести до кипіння. Відразу зняти з плити.
- Сливи розрізати навпіл, витягнути кісточки. Цибулю розрізати на четвертинки, розділити на окремі пелюстки. Викласти ці інгредієнти шарами в банку.
- Залити маринадом. Вживати в їжу ці мариновані сливи можна вже через 12 годин. А зберігати потрібно в холодильнику.
Мариновані сливи "як оливки": простий рецепт
Ці мариновані сливи підійдуть до м'яса або салатів, ними можна оформлювати страви. Для консервації вам знадобляться:
- 3 кг непошкоджених слив сорту венгерка;
- 1 літр води;
- 650 г цукру;
- 0,5 літра оцту;
- 10 г лаврового листа;
- 1/2 чайні ложки чорного перцю;
- 1/2 чайні ложки гвоздики.
Як приготувати мариновані сливи за цим рецептом:
- Готується маринад: для цього у каструлю додаються всі інгредієнти для маринаду, крім оцту. Його вливають, коли температура рідини буде не менше 80 градусів.
- Сливи помити, скласти в іншу каструлю та залити готовим маринадом. Залишити на добу.
- Потім маринад злити в окрему каструлю, довести до кипіння та знову залити ним сливи.
- На третю добу сливи перекласти в стерилізовані банки. Залити знову кип'яченим маринадом та закрутити.