Догори
Дати відгук

Мариновані сливи на зиму: три прості та бюджетні рецепти

Мариновані сливи стануть чудовим гарніром до м'яса чи птиці.

2 хв на прочитання26 Вересня 2023, 11:43
Image by Devanath from Pixabay Image by Devanath from Pixabay
Поділитись:

Якщо ви хочете приготувати мариновані сливи на зиму, які підійдуть до м'яса, птиці чи стануть чудовим гарніром, варто звернути увагу на три прості та бюджетні рецепти.

Мариновані сливи з гвоздикою

Приготування цієї заготівлі займає всього лише 40 хвилин. Щоб приготувати мариновані сливи на зиму з гвоздикою, вам знадобляться:

  • сливи;
  • 1 літр води;
  • 300 г цукру;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 15 гвоздик.

Робити мариновані сливи за цим рецептом дуже просто:

  1. Цих інгредієнтів вистачить на 3-літрову банку. Її потрібно заздалегідь підготувати і добре промити.
  2. Потім щільно заповнити ємність сливами.
  3. Приготувати маринад: гвоздика, вода, цукор та кориця повинні добре прокипіти. Цим окропом залити сливи.
  4. Стерилізувати не менше 30 хвилин, потім закрити.

Дуже швидкі мариновані сливи на зиму до м'яса

Готувати такі мариновані сливи ви будете лише 15 хвилин. Проте заготівля виходить дуже смачною та чудово підходить до м'яса. Вам знадобляться:

  • сливи;
  • солодка цибуля;
  • мускатний горіх та чорний перець;
  • 250 г води;
  • 150 г винного оцту;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 1/2 чайної ложки кориці;
  • 5-6 гвоздик.

Спосіб приготування також дуже простий:

  1. Всі інгредієнти для маринаду змішати та довести до кипіння. Відразу зняти з плити.
  2. Сливи розрізати навпіл, витягнути кісточки. Цибулю розрізати на четвертинки, розділити на окремі пелюстки. Викласти ці інгредієнти шарами в банку.
  3. Залити маринадом. Вживати в їжу ці мариновані сливи можна вже через 12 годин. А зберігати потрібно в холодильнику.

Мариновані сливи "як оливки": простий рецепт

Ці мариновані сливи підійдуть до м'яса або салатів, ними можна оформлювати страви. Для консервації вам знадобляться:

  • 3 кг непошкоджених слив сорту венгерка;
  • 1 літр води;
  • 650 г цукру;
  • 0,5 літра оцту;
  • 10 г лаврового листа;
  • 1/2 чайні ложки чорного перцю;
  • 1/2 чайні ложки гвоздики.

Як приготувати мариновані сливи за цим рецептом:

  1. Готується маринад: для цього у каструлю додаються всі інгредієнти для маринаду, крім оцту. Його вливають, коли температура рідини буде не менше 80 градусів.
  2. Сливи помити, скласти в іншу каструлю та залити готовим маринадом. Залишити на добу.
  3. Потім маринад злити в окрему каструлю, довести до кипіння та знову залити ним сливи.
  4. На третю добу сливи перекласти в стерилізовані банки. Залити знову кип'яченим маринадом та закрутити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Робота мобільної клініки в прифронтових українських селах. Фото: Dignitas Ukraine
Десятки населених пунктів залишилися без медичної допомоги: мобільні клініки допомагають жителям прифронтових сіл
2 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
19 травня Україна відзначає День сімейної медицини
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання6 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання9 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора
Українці за кордоном можуть пройти оцінку для підтвердження інвалідності
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання43 хвилини тому
Зображення згенеровано ШІ
Майже «Автостопом по галактиці»: життя на Землі працює як квантовий комп’ютер і вже здійснило 10⁶⁰ логічних операцій
4 хв на прочитаннягодина тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання2 години тому
Туреччина знайшла нове велике родовище газу в Чорному морі
1 хв на прочитання3 години тому
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання8 годин тому
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання14 годин тому
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу в Чорному морі
1 хв на прочитання15 годин тому