Мариновані печериці по-корейськи з цибулею та болгарським перцем — проста й швидка страва на святковий стіл

2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Максим Нікітін

Готувати їх легко, лише варто знати кілька секретів.

Печериці по-корейськи з цибулею, морквою та болгарським перцем — апетитна закуска на зиму в домашніх умовах. Готувати їх легко, лише варто знати кілька секретів.

Насамперед важливо правильно обрати гриби: вони повинні бути маленькими, однакові за розміром — це допоможе їм краще промаринуватись, та й при подачі на святковий стіл виглядатимуть краще. Купуйте лише свіжі, без пошкоджень і потемнінь.

Шампіньйони мають властивість вбирати вологу — саме цим користуються деякі продавці, щоби збільшити вагу товару. Тому краще перевірити їх перед купівлею, натиснувши на капелюшок: якщо він пружний і важко натискається — значить, вони свіжі, а якщо після натискання залишається темне поглиблення, то вони не першої свіжості, і за допомогою води їм вирішили повернути гарний вигляд.

Очищені гриби не рекомендується зберігати тривалий час на повітрі, інакше вони потемніють. Залийте їх холодною водою та додайте одну чайну ложку солі та 2 г лимонної кислоти на кожен літр. Печериці з лимонною кислотою та сіллю не вбиратимуть рідину та залишаться соковитими.

При смаженні овочі не повинні бути м’якими, а злегка хрумтіти. Викладати продукти краще одразу в скляні банки, в них і краще зберігати, помістивши в холодильник. Подавати гриби охолодженими, посипавши зеленню кропу.

Інгредієнти:

печериці — 700 г;

ріпчаста цибуля — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

цукор — 1 ст. л.;

сіль — 1 ч. л.;

оцет 9 % — 2 ст. л.;

соняшникова олія — 2 ст. л.;

болгарський перець — 1 шт.;

соєвий соус — 1 ст. л.;

часник — 2 зубчики;

грибний бульйон — 0,5 скл.;

чорний мелений перець — до смаку.

Приготування.

Якщо гриби великі, порізати на 4 частини, маленькі готувати цілими.

Залити водою та варити 10 хвилин після закипання.

Моркву натерти на корейській тертці. Перець нарізати смужками, а цибулю півкільцями.

Цибулю обсмажити в оливковій олії, додати моркву та перець. Готувати кілька хвилин.

З’єднати сіль, цукор, чорний перець, соєвий соус, олію, оцет і грибний бульйон. Довести до кипіння, але ні в якому разі не кип’ятити.

З грибів злити воду, викласти тушковані овочі, вичавити через прес часник, залити маринад і перемішати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: