Мариновані баклажани «5-хвилинка» — це простий і смачний спосіб зберегти літні овочі на зиму. Процес приготування займає небагато часу і не вимагає складних інгредієнтів.
Інгредієнти (на 3-літрову банку):
баклажани — 3 кг;
перець болгарський — 4 шт.;
часник — 1 головка;
есенція — 1 ч. л., розведена в склянці води;
олія соняшникова — 0,5 склянки;
вода — 1 л;
сіль — 1 ст. л. з верхом;
цукор — 3 ст. л.;
перець горошком;
лавровий лист.
Приготування.
Баклажани очистити та нарізати навпіл і вздовж.
Перець нарізати соломкою.
Часник подрібнити ножем.
Баклажани закидати частинами в розсіл і проварити 3-5 хв.
Укласти в банку шарами, пересипаючи перцем і часником.
Зверху залити оцтом та олією. Закрити капроновою кришкою. Коли охолоне — прибрати на холод.
Такі баклажани зберігаються 4-5 місяців.
Більше новин читайте на GreenPost.