Зібрали великий урожай моркви й переживаєте, що не вдасться зберегти її до весни? Спробуйте замаринувати — вийде чудова закуска.
Інгредієнти:
морква — 0,5 кг;
часник — 20 г;
сіль — 4 ст. л.;
цукор — 4 ст. л.;
вода — 1 л;
оцет 9 % — 100 мл.
Приготування.
Очистити моркву та часник. Моркву можна нарізати кружечками чи невеликими часточками.
Зубчики часнику розрізати на кілька частин, залежно від розміру.
Довести воду до кипіння, додати сіль і цукор, кип'ятити 10 хвилин, потім влити оцет.
Розкласти моркву в стерилізовані баночки й залити гарячим маринадом. Закрутити кришками та поставити під ковдру до повного охолодження.
Більше новин читайте на GreenPost.