Маринована морква — простий і смачний рецепт закуски на зиму

1 хв на прочитання14 Листопада 2023, 01:21
Маринована морква

Так можна зберегти врожай моркви до весни.

Зібрали великий урожай моркви і переживаєте, що не вийде зберегти її до весни? Тоді її можна спробувати замаринувати — вийде чудова закуска.

Інгредієнти:

морква — 0,5 кг;

часник — 20 г;

сіль — 4 столові ложки;

цукор — 4 столові ложки;

вода — 1 л;

оцет 9 % — 100 мл.

Приготування.

Очистити моркву та часник.

Моркву нарізати кружальцями чи невеликими часточками.

Зубчики часнику залежно від розміру розрізати на кілька частин.

Довести воду до кипіння, додати сіль і цукор, кип'ятити 10 хвилин, потім влити оцет. Розкласти моркву в стерилізовані баночки і залити гарячим маринадом.

Закрутити кришками і поставити під ковдру до повного охолодження.

Також ми писали про «Мадам морквинку» — рецепт салату, якого хоч скільки зроби — все одно буде мало.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: