Зібрали великий урожай моркви і переживаєте, що не вийде зберегти її до весни? Тоді її можна спробувати замаринувати — вийде чудова закуска.
Інгредієнти:
морква — 0,5 кг;
часник — 20 г;
сіль — 4 столові ложки;
цукор — 4 столові ложки;
вода — 1 л;
оцет 9 % — 100 мл.
Приготування.
Очистити моркву та часник.
Моркву нарізати кружальцями чи невеликими часточками.
Зубчики часнику залежно від розміру розрізати на кілька частин.
Довести воду до кипіння, додати сіль і цукор, кип'ятити 10 хвилин, потім влити оцет. Розкласти моркву в стерилізовані баночки і залити гарячим маринадом.
Закрутити кришками і поставити під ковдру до повного охолодження.
Також ми писали про «Мадам морквинку» — рецепт салату, якого хоч скільки зроби — все одно буде мало.