Мармуровий пиріг із сиру та гарбуза — смачна й незвичайна страва

1 хв на прочитання12 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко»

Чудово підійде як до сімейного чаювання, так і до святкової вечері.

Мармуровий пиріг із сиру та гарбуза — це не лише смачна, а й візуально приваблива страва, що поєднує яскраві осінні барви гарбуза та ніжний смак сиру. Такий пиріг чудово підійде як до сімейного чаювання, так і до святкової вечері, додаючи в оселю затишок і теплі аромати осені.

Інгредієнти:

гарбуз — 400 г;

яйце — 4 шт.;

 розпушувач — 1/2 чайної ложки;

цукор — 300 г;

крохмаль — 4 столові ложки;

борошно — 300 г;

апельсин — 1 шт.;

сир — 200 г;

вершкове масло — 1 столова ложка.

Приготування.

Покласти гарбуз на кілька годин у воду, щоб розм'якшити шкірку. Потім зняти гострим ножем шкірку та насіння разом із волокнами. Порізати гарбуз на кубики, скласти в каструлю, залити водою і кип'ятити протягом 5-10 хвилин. Потім подрібнити кубики блендером.

Додати в гарбузове пюре яйця, цедру апельсина, цукор, розпушувач і борошно.

Все добре перемішати. Відкласти гарбузове тісто поки що вбік.

Сир перекласти у посуд для змішування. Додати в нього яйця, цукор, крохмаль і борошно. Добре перемішати віничком.

Змастити форму вершковим маслом і починати наливати тісто, беручи по черзі столову ложку гарбузового пюре та сирної маси.

Запікати пиріг у духовці за температури 180 °C.

У результаті ви отримаєте гарний та корисний пиріг.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: