Догори
Дати відгук

Мармуровий пиріг із сиру та гарбуза — смачна й незвичайна страва

Чудово підійде як до сімейного чаювання, так і до святкової вечері.

1 хв на прочитання12 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Мармуровий пиріг із сиру та гарбуза — це не лише смачна, а й візуально приваблива страва, що поєднує яскраві осінні барви гарбуза та ніжний смак сиру. Такий пиріг чудово підійде як до сімейного чаювання, так і до святкової вечері, додаючи в оселю затишок і теплі аромати осені.

Інгредієнти:

гарбуз — 400 г;

яйце — 4 шт.;

 розпушувач — 1/2 чайної ложки;

цукор — 300 г;

крохмаль — 4 столові ложки;

борошно — 300 г;

апельсин — 1 шт.;

сир — 200 г;

вершкове масло — 1 столова ложка.

Приготування.

Покласти гарбуз на кілька годин у воду, щоб розм'якшити шкірку. Потім зняти гострим ножем шкірку та насіння разом із волокнами. Порізати гарбуз на кубики, скласти в каструлю, залити водою і кип'ятити протягом 5-10 хвилин. Потім подрібнити кубики блендером.

Додати в гарбузове пюре яйця, цедру апельсина, цукор, розпушувач і борошно.

Все добре перемішати. Відкласти гарбузове тісто поки що вбік.

Сир перекласти у посуд для змішування. Додати в нього яйця, цукор, крохмаль і борошно. Добре перемішати віничком.

Змастити форму вершковим маслом і починати наливати тісто, беручи по черзі столову ложку гарбузового пюре та сирної маси.

Запікати пиріг у духовці за температури 180 °C.

У результаті ви отримаєте гарний та корисний пиріг.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання2 години тому
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання21 хвилину тому
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства газом на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу у Чорному морі
1 хв на прочитання8 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора