Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі — просто й вишукано

2 хв на прочитання21 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Паста з шинкою сподобається всім без винятку, особливо дітям!

Хочете створити смачну та вишукану страву з мінімальними зусиллями? Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі — це саме те, що вам потрібно. Вершки беріть будь-якої жирності. Але що більший відсоток жирності, то насиченішою і смачнішою буде готова страва.

Інгредієнти:

макарони — 200 г;

шинка — 100 г;

вершки жирністю 15% — 200 мл;

помідори консервовані у власному соку — 80 г;

олія оливкова — 30 мл (2 ст. ложки);

сіль — 1 ч. ложка (за смаком);

перець мелений (суміш перців) — за смаком;

петрушка свіжа — 2-3 гілочки.

Приготування.

У каструлі довести до кипіння 1,5 л води, додати 0,5 ч. ложки солі і перекласти у киплячу воду макарони. Довести до повторного кипіння і варити на середньому вогні без кришки 7-8 хвилин до стану альденте (або згідно інструкції на упаковці, мінус 1-2 хвилини).

Поки варяться макарони, шинку нарізати тонкими брусочками.

Зелень петрушки зняти зі стебел і дрібно покришити ножем.

Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію й обсмажити на ній шинку 1-2 хвилини на середньому вогні.

Помідори консервовані у власному соку подрібнити блендером у томатному пюре.

Додати томатне пюре в сковороду до обсмаженої шинки.

Влити в сковороду вершки, додати 0,5 ч. ложки солі та дрібку суміші перців. Довести соус до кипіння.

Тим часом макарони зварилися до альденте. Відкинути макарони на друшляк, зливши всю воду.

Перекласти макарони в сковороду із вершково-томатним соусом, перемішати.

Додати подрібнену петрушку та знову перемішати.

Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі готові. Найкраще відразу подавати страву до столу, поки гаряче.

Макарони практично повністю ввібрали в себе густий ароматний соус, ним наповнилося пір'я-трубочки і всередині.

Паста з шинкою сподобається всім без винятку, особливо дітям!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: