Хочете створити смачну та вишукану страву з мінімальними зусиллями? Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі — це саме те, що вам потрібно. Вершки беріть будь-якої жирності. Але що більший відсоток жирності, то насиченішою і смачнішою буде готова страва.
Інгредієнти:
макарони — 200 г;
шинка — 100 г;
вершки жирністю 15% — 200 мл;
помідори консервовані у власному соку — 80 г;
олія оливкова — 30 мл (2 ст. ложки);
сіль — 1 ч. ложка (за смаком);
перець мелений (суміш перців) — за смаком;
петрушка свіжа — 2-3 гілочки.
Приготування.
У каструлі довести до кипіння 1,5 л води, додати 0,5 ч. ложки солі і перекласти у киплячу воду макарони. Довести до повторного кипіння і варити на середньому вогні без кришки 7-8 хвилин до стану альденте (або згідно інструкції на упаковці, мінус 1-2 хвилини).
Поки варяться макарони, шинку нарізати тонкими брусочками.
Зелень петрушки зняти зі стебел і дрібно покришити ножем.
Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію й обсмажити на ній шинку 1-2 хвилини на середньому вогні.
Помідори консервовані у власному соку подрібнити блендером у томатному пюре.
Додати томатне пюре в сковороду до обсмаженої шинки.
Влити в сковороду вершки, додати 0,5 ч. ложки солі та дрібку суміші перців. Довести соус до кипіння.
Тим часом макарони зварилися до альденте. Відкинути макарони на друшляк, зливши всю воду.
Перекласти макарони в сковороду із вершково-томатним соусом, перемішати.
Додати подрібнену петрушку та знову перемішати.
Макарони з шинкою у вершково-томатному соусі готові. Найкраще відразу подавати страву до столу, поки гаряче.
Макарони практично повністю ввібрали в себе густий ароматний соус, ним наповнилося пір'я-трубочки і всередині.
Паста з шинкою сподобається всім без винятку, особливо дітям!
Більше новин читайте на GreenPost.