Догори
Дати відгук

МАГАТЕ закликало загарбників негайно звільнити ЗАЕС і передати Україні

Співавторами резолюції виступили 52 країни-члени, які брали участь у генеральній конференції МАГАТЕ.

1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Запорізька АЕС ФОТО: Запорізька АЕС
Поділитись:

Генеральна конференція країн-членів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) ухвалила резолюцію "Ядерна безпека, захищеність та гарантії в Україні". Документ передбачає, що загарбники, які утримують Запорізьку атомну електростанцію, мають звільнити її і повернути атомний об'єкт під контроль України.

Співавторами резолюції виступили 52 країни-члени, які брали участь у генеральній конференції МАГАТЕ.

Документ підтверджує, що українські атомні станції, серед яких і Запорізька АЕС, мають функціонувати під повним суверенним контролем України. Крім того, міжнародна агенція закликала загарбників забезпечити своєчасний та необмежений доступ до території Запорізької АЕС експертів місії МАГАТЕ, які для моніторингу перебувають на атомному об'єкті.

Окремо зазначається, що під час Саміту миру, який відбувся 15-16 червня за ініціативою Президента України, було наголошено про важливість забезпечення безпечної та стабільної роботи українських атомних станцій, зокрема ЗАЕС, під повним суверенним контролем України.

Раніше в Агентствоі вирішили розширити представництво своїх місій в Україні на об'єкти інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго