Догори
Дати відгук

Названо найнебезпечніші продукти для серця

Продукти, яких варто уникати з хворобами серця

2 хв на прочитання02 Листопада 2022, 06:49
Поділитись:

Наше серце має ворогів: це переїдання та шкідливі для нього продукти. Але чи знаєте ви, що деякі продукти, які входять у наш звичайний раціон - небезпечні, для нашого серця.

Які продукти слід виключити із свого раціону, якщо у вас є проблеми із серцем

  • Алкоголь

Ні для кого не таємниця, що алкогольні напої не просто шкідливі, але й небезпечні для здоров'я. Особливо для людей, які страждають від проблем із серцем.

Алкоголь ускладнює життя сердечникам, адже він ослаблює м'язи. Краще уникати його в будь-яких видах, включаючи вино. Дослідження, що пов’язують щоденний келих червоного вина з покращенням здоров’я серця, залишаються безрезультатними.

  • Сіль

Надмірне споживання солі (натрію) може призвести до затримки рідини у здорових людей. У людей із серцевою недостатністю надлишок натрію може викликати серйозні ускладнення. Це також може погіршити високий кров’яний тиск (гіпертонію), що може посилити наявну серцеву недостатність.

Більше того, дієти з високим вмістом натрію зазвичай містять багато жирів і калорій, що може сприяти ожирінню та його ускладненням.

На жаль, натрій міститься майже в усьому, що ми споживаємо, що може зробити дієту з низьким вмістом натрію викликом. Його особливо багато в оброблених, готових, консервованих і копчених продуктах.

  • Оброблене зерно

Оброблені зерна, такі як білий хліб, білий рис, білі макарони та багато підсолоджених зернових сніданків, були позбавлені клітковини.Це особливо проблематично для людей із серцевою недостатністю, оскільки часто супроводжується такими захворюваннями, як цукровий діабет 2 типу та високий рівень холестерину.

Замість обробленого зерна шукайте цільнозернові.Як і фрукти та овочі, вони багаті поживними речовинами та чудовими джерелами клітковини.

  • Оброблене м'ясо

Уникайте в’яленого та обробленого м’яса, яке містить багато натрію. Бургери та стейки, навіть неприправлені, представляють свою власну проблему: у них багато видів жиру, які можуть призвести до закупорки артерій.

Замість цього намагайтеся їсти більше риби, червоного м’яса, особливо лосося, тунця, форелі та тріски. Вони багаті омега-3 жирними кислотами і низьким вмістом насичених жирів, які допомагають знизити рівень холестерину і тригліцеридів. Коли ви їсте м’ясо, перед приготуванням обріжте видимий жир і зніміть з курки шкіру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Як зберігати полуницю
Як зберегти полуницю свіжою до двох тижнів: простий лайфхак
1 хв на прочитаннягодина тому
Схема розкрадання на аграрних грантах на Закарпатті
Схема розкрадання на аграрних грантах: у фігурантів знайшли угорські паспорти, хто наступний
1 хв на прочитання3 години тому
Незаконний вилов у Сасику
Інспекція зафіксувала незаконний вилов біоресурсів у Сасицькій затоці
1 хв на прочитання4 години тому
Ціни на огірки впали: чому і чого чекати далі
Ціни на тепличні огірки в Україні різко впали, причини
1 хв на прочитання9 годин тому
БЕБ викрило схему розкрадання 80 мільйонів гривень на грантах для садівництва: подробиці
1 хв на прочитання12 годин тому
Мерц запропонував Трампу спільно тиснути на Росію заради завершення війни
3 хв на прочитання14 годин тому
Дерев'яні огорожі для клумб: як обрамити красу саду стильно та довговічно (ФОТО)
4 хв на прочитання20 годин тому
Протеїнові батончики не корисні для щоденного вживання — пояснюють дієтологи
4 хв на прочитанняВчора