Листковий салат із крабовими паличками, яблуком, твердим сиром і яйцями — страва до святкового столу, яка готується з простих інгредієнтів і не вимагає якихось особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти:
крабові палички — 120 г;
яблуко — 200 г (1 шт.);
сир твердий — 100 г;
яйця — 3 шт.;
лимон — 1 скибочка;
майонез — 80 г;
сіль — 1/2 ч. ложки;
перець чорний мелений — 1/8 ч. ложки.
Приготування.
Крабові палички очистити від пакувального матеріалу.
Яйця відварити круто (8-10 хвилин після закипання води). Варені яйця залити холодною водою і дати їм охолонути.
Сир натерти на великій тертці.
Крабові палички натерти на великій тертці.
Яблуко очистити від шкірки, видалити серцевину з насінням. Натерти яблуко на великій тертці.
Збризнути яблуко лимонним соком.
Яйця очистити та розібрати на жовтки та білки. Жовтки натерти на дрібній тертці, а білки — на великій.
Зібрати салат. Встановити на плоску тарілку формувальне кільце. Першим шаром викласти натерті яєчні білки, змастити майонезом. Трохи присолити і поперчити.
Наступний шар — натертий сир. Змастити майонезом.
Викласти шар крабових паличок. Трохи крабових паличок залишити для прикраси салату. Змастити майонезом. Трохи посолити і поперчити.
Зверху розподілити яблука, змастити майонезом.
Завершальним шаром викласти натерті жовтки.
Серединку салату прикрасити крабовими паличками, що залишилися.
Відправити салат у холодильник мінімум на 20 хвилин.
Потім зняти формувальне кільце і подати салат до столу.
Також ми розповідали листковий салат із печінкою, картоплею та маринованими огірками — святкова страва зі звичайних продуктів.