Догори
Дати відгук

Лимонне варення: найсмачніший рецепт приготування

У цього чудового варення дуже ніжний і освіжаючий смак.

1 хв на прочитання12 Січня 2024, 12:00
Як законсервувати варення з лимонів на зиму Як законсервувати варення з лимонів на зиму
Поділитись:

Кулінари стверджують, що після з'їдання пари ложок лимонного варення в холодну пору року миттєво піднімається настрій і поліпшується загальний стан організму.

Компоненти:

  • Лимони – 500 г;
  • Очищена Вода – 2.5 склянки;
  • Цукор – 2 кг

Лимони вимийте, витріть рушником і спеціальним ножем зніміть шкірку. Занурте в закипілу воду і дайте полежати п'ятнадцять хвилин.

У воді розчиніть цукор і проваріть сироп п'ять-сім хвилин, щоб він придбав густу в'язку консистенцію як у патоки.

Цитрусові вийміть шумівкою і покладіть в холодну воду, наріжте на скибочки в, процесі виймаючи кісточки. Якщо їх залишити, вони додадуть гіркий присмак варенню. Шматочки лимона закладаємо в цукровий сироп і доводимо до закипання.

Коли на поверхні з'являться бульбашки, відразу відставляємо напівфабрикат і залишаємо до остаточного охолодження. Знову ставимо варення на конфорку і доводимо до кипіння. За цією схемою діємо два – три рази і не забуваємо помішувати дерев'яною ложкою, щоб не пригоріло.

Розподіляємо готову лимонну солодкість по стерилізованим банкам і відразу ж закручуємо. Перевіряємо консервацію на герметичність і обмотуємо ковдрою на ніч.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.