Догори
Дати відгук

Лохина встановила новий рекорд за розміром: які у ягоди перспективи

Попередній рекорд зафіксований у 2018 році.

2 хв на прочитання13 Січня 2021, 09:58
Поділитись:

До книги Гіннеса внесений новий рекорд розміру однієї ягоди лохини. Ягода вагою 16,2 г і діаметром 36,3 мм була вирощена Девідом і Лісою Маззардіс в районі Уілбінга в Західній Австралії. Ягода отримана на рослині сорту Ozblu. Про це повідомляє  fruitnews.

Попередній рекорд зафіксований у 2018 році. Тоді найбільша ягода важила 12,39 г, мала діаметр 35,7 мм і була вирощена тими ж фахівцями, які очолюють селекційну програму Natures Select.

«Хоча великі ягоди лохини — це результат селекційного процесу, а деякі ринки надають перевагу  гігантській лохині (jumbo), основне завдання нашої селекції все ж забезпечувати сталість якості та смаку ягід для споживачів», — зазначив Девід Маззардіс.

Черешня та лохина є найперспективнішими позиціями українського плодоовочевого експорту на ринок КНР, а особливих перешкод для успішного налагодження просування цих ягід на китайський ринок наразі не існує.

Однак обсяг постачання з України продукції преміальної якості, яка і цікавить споживачів із Піднебесної, наразі вкрай невеликий. Про це повідомили в Українській плодоовочевій асоціації (УПОА).

В 2018–2019 роках українські виробники експортували черешню до Китаю. У поточному ж році, з огляду на неврожай цих ягід в Україні, обсяги експорту були мінімальними. Таку думку висловив президент УПОА Тарас Баштанник.

Він називав лохину другим найбільш перспективним плодоовочевим продуктом України для експорту до Китаю. Однак, говорячи про експорт лохини, варто розуміти, що в найближчі пару років Україна не наростить достатні для цього обсяги. До того ж, декілька років необхідно витратити на те, щоб пройти всі бюрократичні процедури, пов’язані з отриманням дозвільних документів.

До слова, незважаючи на те що багато українських виробників лохини побоювалися суттєвого падіння цін на ягоди через пандемію коронавірусу та зниження купівельної спроможності населення, ціни на лохину залишаються на доволі високому рівні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання2 хвилини тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання5 годин тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому