Догори
Дати відгук

На Закарпатті розпочався збір лохини: вартість ягоди вища, ніж минулого року

Вартість зросла на 110 гривень.

1 хв на прочитання11 Червня 2024, 09:30
На Закарпатті розпочався збір лохини Ціни на ягоду На Закарпатті розпочався збір лохини Ціни на ягоду
Поділитись:

На ягідних плантаціях компанії «Блу Беррі» в Мукачівському районі на Закарпатті розпочався збір лохини. Уже відбувся вибірковий, перший збір ягоди ранніх сортів. Свіжу лохину сезону 2024 наприкінці тижня вже можна було придбати в мережах супермаркетів України, повідомила у мережі фейсбук компанія «Блу Беррі».

На плантаціях у Закарпатті завдяки затишному гірському клімату під теплим закарпатським сонцем лохина достигає швидше. Тому, за сприятливих погодних умов, в компанії «Блу Беррі» (ТМ BlueBerry Club, ТМ BlueBerry) збирати ягоду розпочинають приблизно на два тижні раніше, ніж в інших регіонах України.

До речі, цьогорічний сезон збору врожаю в компанії розпочали навіть раніше, ніж минулого року.

Нині українська лохина на вітчизняних ринках доступна за ціною 410 гривень за кілограм. При цьому, минулого року сезон ягоди розпочався з ціни в 300 гривень за кілограм.  

Минулого року у розпал сезону вартість лохини знизилася до 70 – 90 гривень за кілограм. Однак, спрогнозувати якою буде її ціна цьогоріч надалі – доволі складно.

До речі, у 2023 році лохина принесла Україні рекордну експортну виручку в 16,5 мільйонів доларів. Це зробило її більш прибутковою для експортерів, ніж яблука, які принесло 14,1 мільйона доларів виручки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро