Догори
Дати відгук

Засвоєння кальцію, нормалізація роботи жовчного міхура: користь і шкода лохини

Вчені з Корнельського університету стверджують, що лохина є одним з найсильніших антиоксидантів

1 хв на прочитання12 Травня 2024, 18:10
Користь і шкода лохини Користь і шкода лохини
Поділитись:

Лохину можна заслужено вважати одним з найкорисніших продуктів у світі. Її користь полягає у високому вмісті вітамінів С і К. Цей фрукт рекомендують як протизапальний засіб, який регулює кровотворну функцію і обмін речовин. Лохина допомагає організму краще засвоювати кальцій, нормалізує роботу жовчного міхура і печінки, сприяє формуванню кісткової і сполучної тканин.

Вчені з Корнельського університету стверджують, що лохина є одним з найсильніших антиоксидантів, який уповільнює процес старіння організму. За даними британських дослідників, ця ягода є незамінною для людей із захворюваннями серця. Лохина добре впорається зі стрибками тиску і чудово поєднується з "серцевими" препаратами. За словами дієтологів, лохина відноситься до категорії рідкісних ягід, вживання яких допомагає запобігти закупорці судин. Крім вмісту вітамінів С і К, ягоди лохини містять провітамін А, каротиноїди, вітаміни групи В (В1, В2, Р, РР), аскорбінову кислоту. У склад лохини також входять 6 незамінних амінокислот, дубильні речовини, пектини, фарбувальні речовини, клітковина та цукор.

Шкода лохини може проявитися при її вживанні у великих кількостях. В цьому випадку лохина може викликати головний біль, нудоту і блювоту. Крім того, надмірна кількість антиоксидантів також може завдати організму шкоди. В даному випадку вони будуть сприяти зменшенню надходження кисню в м'язи, тим самим порушуючи їх функції. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.